Buna ziua!
Sunt mama a trei copii,recunoscuti de tata,copiii purtand numele de familie al tatalui.Tatal nu a vrut niciodata sa se casatoreasca.Nu am stiut pana recent ca imi pot schimba numele de familie sa pot purta acelasi nume cu al copiilor,ceea ce mi-am dorit enorm si din cauza ca nu a fost asa am avut de suferit.
Am depus dosarul pt schimbare nume,raspunsul celor de la Starea Civila fiind negativ motivul invocat a fost ca trebuie declaratie la notar din partea tatalui ca e de acord sa ii port numele.Discutia cu tatal in care i-am cerut acest lucru s-a finalizat cu violenta atat fizica cat si verbala.
M-am informat si am aflat ca in acest caz nu e nevoie de nimic din partea tatalui.Cand am mers din nou la Starea Civila sa le spun ca,conform legislatiei nu e nevoie de declaratia tatalui,doamnele de acolo foarte revoltate mi-au spus ca nu e adevarat,ca ele cunosc foarte bine legea.
Cum trebuie sa procedez acum si ce trebuie sa fac mai departe?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Doamnele de la Starea Civila au motivat necesitatea declaratiei notariale pe motiv ca eu doresc sa port numele lui (al tatalui copiilor) si obligat trebuie acordul lui scris la notar.Desi eu le-am explicat situatia,le-am spus ca eu nu doresc sa am acelasi nume cu el in mod special,ci sa am acelasi nume cu cel al copiilor.Inca am intrebat daca baiatul cel mare,avand peste 18 ani,poarte merge el la notar sa dea o declaratie precum ca este de acord ca mama lui sa aiba acelasi nume de familie cu al lui si al fratilor lui.Mi s-a raspuns cu un nu categoric.Mi s-a spus ca pot depune dosarul,dar ca sigur nu va fi acceptat.
Buna ziua!
Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 23 de ani,care nu a vrut niciodata sa legalizeze relatia,mai mult tot ceea ce am realizat a trecut pe numele lui.Din aceasta relatie au rezultat trei copii,recunoscuti de el.Doresc sa am acelasi nume de familie ca cel al copiilor mei.La Starea Civila mi s-a spus ca se poate insa doar cu acordul tatalui copiilor la notar.El nu vrea sa mearga la notar pentru declaratie,folosind chiar violenta verbala si fizica cand a auzit ce ii cer.Ce pot face in acest caz?
Multumesc din inima,anticipat!
Pentru alocatia de hrana de care beneficiaza un copil cu invatamant la domiciliu pot face cerere de a fi platita si retroactiv?Precizez ca fiul meu are invatamant la domiciliu din semestrul al doilea al anului scolar trecut si eu am fost anuntata ca el beneficiaza de aceasta alocatie de abia acum.Astept raspunsul dvs pentru a sti cum sa formulez cererea pentru ca fiul meu sa primeasca aceasta alocatie de hrana,fiind dreptul lui.Multumesc anticipat.