avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume familie

Buna ziua!
Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 23 de ani,care nu a vrut niciodata sa legalizeze relatia,mai mult tot ceea ce am realizat a trecut pe numele lui.Din aceasta relatie au rezultat trei copii,recunoscuti de el.Doresc sa am acelasi nume de familie ca cel al copiilor mei.La Starea Civila mi s-a spus ca se poate insa doar cu acordul tatalui copiilor la notar.El nu vrea sa mearga la notar pentru declaratie,folosind chiar violenta verbala si fizica cand a auzit ce ii cer.Ce pot face in acest caz?
Multumesc din inima,anticipat!
De la starea civila v-a informat total greșit. Nu aveți nevoie de acordul tatălui copiilor dvs.

Aveți în link ordonanta

www.avocatnet.ro/content/for...

Acte necesare

[ link extern ]
Acordul tatalui copiilor ar fi fost necesar numai pentru schimbarea numelui copiilor nu al dvs.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Doamnele de la Starea Civila au motivat necesitatea declaratiei notariale pe motiv ca eu doresc sa port numele lui (al tatalui copiilor) si obligat trebuie acordul lui scris la notar.Desi eu le-am explicat situatia,le-am spus ca eu nu doresc sa am acelasi nume cu el in mod special,ci sa am acelasi nume cu cel al copiilor.Inca am intrebat daca baiatul cel mare,avand peste 18 ani,poarte merge el la notar sa dea o declaratie precum ca este de acord ca mama lui sa aiba acelasi nume de familie cu al lui si al fratilor lui.Mi s-a raspuns cu un nu categoric.Mi s-a spus ca pot depune dosarul,dar ca sigur nu va fi acceptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume Ana_Marin Ana_Marin Buna ziua! Sunt mama a trei copii,recunoscuti de tata,copiii purtand numele de familie al tatalui.Tatal nu a vrut niciodata sa se casatoreasca.Nu am stiut ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternala cucustfn cucustfn buna ziua! dintr-o relatie de concubinaj sa nascut fiica noastra . eu nefiind in tara la data nasteri ei , pentru a o recunoaste , a ramas fara tata in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj,copilul poarta numele tatalui,vreau sa-l trec pe numele meu de familie mireya mireya Buna ziua.Am o fetita dintr-o relatie de concubinaj si poarta numele de familie al tatalui. Din motive personale as vrea sa o trec pe numele meu de ... (vezi toată discuția)