avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate ELLACAL

Activitate ELLACAL

Art 319 alin (29) Cod Fiscal : ''Semnarea și ștampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conțină factura."
Daca nu aveti dovada scrisa , de unde stiti ca v-a desfacut contractul? Daca este asa, actiune in instanta in care cereti proba cu inscrisuri, respectiv cererea semnata de dumneavoastra. Actiunea reprezentand litigii de munca nu are taxa de timbru. Parerea mea e ca va puteti reprezenta si singura fara sa mai fie nevoie si de bani pentru avocat. Cel putin noi asa am patit, am platit avocat degeaba. Succes!
D-le Viorel55 nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, doar sa ajut cu experientele proprii. Omul a intrebat textual "Insa pe mine ma intereseaza sa vad scriptic formula de calcul a salariului, ore realizate,sporuri,retinerile catre stat etc"' , iar eu i-am raspuns , da, contabil dar si juridic in acelasi timp. Si apropo de instanta, Codul Muncii prevede ca ,, in litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul". O zi buna.
Cu siguranta ca aveti acest drept. Raspunsul era adresat altui utilizator care mentionase cu majuscule faptul ca semnarea statului de plata este obligatorie , inclusiv in cazul platii salariului prin cont. Pentru o buna si corecta informare cereti de la Casa Teritoriala de Pensii o adeverinta privind stagiul de cotizare , in care veti vedea concret cate zile/ore ati fost pontat in luna, ce norma zilnica de lucru ati avut (ore/zi) si ce venit brut v-a fost declarat pentru calcularea contributiilor sociale. Nu va ajuta cu nimic sa vedeti statul de plata, daca ei au declarat altceva la stat. Si va rog sa ma credeti, ca vorbesc din experienta cu un astfel de angajator, cu care lucrurile s-au lamurit doar prin tribunal.
Semnarea statului de plata nu este obligatorie atat timp cat salariul se plateste prin virament bancar. Dovada platii si inregistrarea ei in contabilitate se face pe baza ordinului de plata (extras de cont) cu care s-a facut plata catre salariat. Statul de plata este documentul prin care se calculeaza venitul brut si contributiile sociale si sta la baza intocmirii declaratiilor fiscale .
Nu cumva bunica detine 1/2 din casa ce reprezinta partea ei si 1/4 din cealalta jumatate , respectiv mostenirea dupa sotul decedat?!
Poate ca nu ii va conveni sa primeasca amenda si va va da drepturile salariale cuvenite. Merita sa incercati.
Da, ati avut si putin noroc. Cine l-a determinat sa le refaca?
Cornel Vasile a scris:

Se confunda notiunile ...textul vorbeste despre stagiu de cotizare si nicidecum de vechimea in munca.

Plata sau neplata contributiilor, reiterez, nu afecteaza vechimea in munca.


Relevant in discutia de fata oricum este stagiul de cotizare, in functie de el se calculeaza drepturile de pensii .
Pai si care este diferenta intre stagiu de cotizare si vechimea in munca?! Chiar va rog sa ne ,,luminati"!