Firma la care am lucrat nu-mi plătea contribuțiile și-mi suspenda scriptic contractul de muncă, falsificându-mi semnătura. Pot să fac plângere la Parchet?
Buna seara.Am făcut o reclamație la ITM firmei la care am lucrat pentru ne plata contribuțiilor sociale si pt.ca in timp ce lucram imi făcea suspendări fara stirea sau semnătură mea.Am depus si înscrisuri din care reiese ca in acel timp eu lucram.Pana acum nu am primit nici un semn de la ITM sau firma au trecut doar 2 saptamani..Vreau să stiu daca pot face plângere la parchet inaintea unui raspuns de la ITM . VA multumesc.
Neplata contribuțiilor nu este infracțiune....Dar CUM cu semnătură falsă si suspendări fara sa fiu înființată în timp ce lucram eu nu am semnat acele suspendări nici nu am stiut de ele pana nu am cerut extras revista de la ITM
Codul Muncii permite angajatorului să aibe iniţiativa suspendării contractului individual de muncă al salariatului în condiţiile prevăzute de dispoziţiile art. 52 :
c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
c^1) în cazul în care împotriva salariatului s-a luat, în condiţiile Codului de procedură penală, măsura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cauţiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligaţii care împiedică executarea contractului de muncă, precum şi în cazul în care salariatul este arestat la domiciliu, iar conţinutul măsurii împiedică executarea contractului de muncă;
d) pe durata detaşării;
e) pe durata suspendării de către autorităţile competente a avizelor, autorizaţiilor sau atestărilor necesare pentru exercitarea profesiilor.
Puteti formula contestatie la decizia de suspendare a contractului de munca si plangere penala pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (daca a fost falsificata semnatura dvs.) inaintea primirii raspunsului de la ITM.
Vechime in munca
nebunica
As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)