avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma la care am lucrat nu-mi plătea contribuțiile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma la care am lucrat nu-mi plătea contribuțiile și-mi suspenda scriptic contractul de muncă, falsificându-mi semnătura. Pot să fac plângere la Parchet?

Buna seara.Am făcut o reclamație la ITM firmei la care am lucrat pentru ne plata contribuțiilor sociale si pt.ca in timp ce lucram imi făcea suspendări fara stirea sau semnătură mea.Am depus si înscrisuri din care reiese ca in acel timp eu lucram.Pana acum nu am primit nici un semn de la ITM sau firma au trecut doar 2 saptamani..Vreau să stiu daca pot face plângere la parchet inaintea unui raspuns de la ITM . VA multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:20, 28 Decembrie 2017
Puteti face sesizare la ANAF pentru neplata contributiilor, inainte de a primi raspuns de la ITM.

ITM-ul va va da un raspuns, asa cum se prevede in OG 27/2002, intr-un termen de 30 maxim 45 de zile de la data inregistrarii petitiei dvs.

Neplata contributiilor nu constituie infractiune.
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Neplata contribuțiilor nu este infracțiune....Dar CUM cu semnătură falsă si suspendări fara sa fiu înființată în timp ce lucram eu nu am semnat acele suspendări nici nu am stiut de ele pana nu am cerut extras revista de la ITM
Asa cum am mai spus, neplata contributiilior nu mai este considerata infractiune.

Falsificarea semnaturii dvs este o infractiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii permite angajatorului să aibe iniţiativa suspendării contractului individual de muncă al salariatului în condiţiile prevăzute de dispoziţiile art. 52 :
  c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
  c^1) în cazul în care împotriva salariatului s-a luat, în condiţiile Codului de procedură penală, măsura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cauţiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligaţii care împiedică executarea contractului de muncă, precum şi în cazul în care salariatul este arestat la domiciliu, iar conţinutul măsurii împiedică executarea contractului de muncă;
  d) pe durata detaşării;
  e) pe durata suspendării de către autorităţile competente a avizelor, autorizaţiilor sau atestărilor necesare pentru exercitarea profesiilor.
Puteti formula contestatie la decizia de suspendare a contractului de munca si plangere penala pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (daca a fost falsificata semnatura dvs.) inaintea primirii raspunsului de la ITM.
El40la a scris:

... în timp ce lucram eu nu am semnat acele suspendări nici nu am stiut de ele pana nu am cerut extras revista de la ITM


Scrie si in ce baza s-a operat suspendarea c.i.m. ?

Alte discuții în legătură

Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca nebunica nebunica As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii de catre angajator brinzaru brinzaru Sunt angajat la o firma (firma aflata in insolventa momentan,in curand poate in faliment)iar in ultimii 2 ani nu s-au facut plati pentru contributii catre ... (vezi toată discuția)