avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma la care am lucrat nu-mi plătea contribuțiile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma la care am lucrat nu-mi plătea contribuțiile și-mi suspenda scriptic contractul de muncă, falsificându-mi semnătura. Pot să fac plângere la Parchet?

Buna seara.Am făcut o reclamație la ITM firmei la care am lucrat pentru ne plata contribuțiilor sociale si pt.ca in timp ce lucram imi făcea suspendări fara stirea sau semnătură mea.Am depus si înscrisuri din care reiese ca in acel timp eu lucram.Pana acum nu am primit nici un semn de la ITM sau firma au trecut doar 2 saptamani..Vreau să stiu daca pot face plângere la parchet inaintea unui raspuns de la ITM . VA multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:20, 28 Decembrie 2017
1. Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

2. stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu declarație individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii.

3. Sunt situatii in care stagiu de cotizare este identic cu vechimea in munca.
Cornel Vasile a scris:

Se confunda notiunile ...textul vorbeste despre stagiu de cotizare si nicidecum de vechimea in munca.

Plata sau neplata contributiilor, reiterez, nu afecteaza vechimea in munca.


Relevant in discutia de fata oricum este stagiul de cotizare, in functie de el se calculeaza drepturile de pensii .
Initiatorul acestui topic nu a intrebat de stagiu de cotizare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca nebunica nebunica As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii de catre angajator brinzaru brinzaru Sunt angajat la o firma (firma aflata in insolventa momentan,in curand poate in faliment)iar in ultimii 2 ani nu s-au facut plati pentru contributii catre ... (vezi toată discuția)