avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruGeorge1983

Activitate AlexandruGeorge1983

Bună ziua,
Am un apartament cumparat împreună cu soția prin Programul Prima casa ( suntem proprietari 50-50).

Vreau sa trec apartamentul si creditul doar pe numele sotiei.

In ce condiții pot face acest lucru? Cum se procedează mai exact?
Tabla a fost clar montata de sotul dansei ! Nu avea nici o legatura cu blocul
Buna Ziua ! Am avut neplacerea ca ieri sa imi gasesc plafonul masinii infundat din cauza unei placi de tabla a unei vecine . Aceea tabla era montata deasupra geamului vecinei si probabil din cauza vantului , a ajuns pe masina mea parcata pe loc platit de mine !

Intrebare : Cine ma despagubeste ? Am incercat sa vorbesc cu ea si spune ca nu e vina ei !
Răspuns la discuția Procedura Succesiune
Imi pare rau dar nu inteleg ce inseamna devalmasie ! Parintii mei au cumparat impreuna apartamentul in timpul casatoriei in rate !

allina_geo a scris:

Da, asteptam sa ne raspunda domnul interesat , cum a fost dobandit apartamentul.Daca este in devalmasie, renuntarea nu-si mai are rostul .

Cat timp am la dispoziție sa fac succesiunea ?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
La dezbaterea succesiunii mama va primi 5/8 din INTREG apartamentul si dumneavoastra 3/8.
Dupa dezbaterea succesiunii mama poate sa va doneze sau vanda partea ei.

Bucuresti . Sectorul 4 ! Am uitat sa pun o intrebare destul de importanta : Ce perioada de timp am de cand a decedat unul din parinti, pentru a face succesiunea ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În ce oras?

De curand a decedat tatal meu , iar mama vrea sa lase apartamentul pe numele meu. Alti moștenitori nu mai sunt in afara de mine . Ce se intampla la succesiune ? Voi primi 25% sau 50% ? Mama poate sa imi cedeze si partea ei sau aia se face doar la donatie ?

Exista un notar care sa aiba preturi ceva mai mici ? Mi s a cerut 1400 lei pt succesiune.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Prima data trebuie facut cadastrul si intabularea si apoi mama va poate face actele de vanzare-cumparare sau donatie, dupa caz.
Da, puteti ”alerga” dvs. in locul mamei. Va trebui ca ea sa va dea o procura notariala in acest sens.

Imi puteti spune cum as putea sa simplific toata procedura pentru a face cadastrul si intabularea ? Exista cineva care se poate ocupa de asta ? O firma ? Care ar fi pasii daca o fac eu?
Salut ! Parintii mei au un apartament (tatal meu a decedat de curand ) si mama vrea sa imi lase apartamentul pe numele meu . Precizez ca apartamentul nu are cadastrul si nici intabularea facuta !
Acestea trebuiesc facute inainte sau dupa ce imi face actele pe numele meu ? Daca trebuiesc facute inainte, pot alerga eu dupa acte in locul mamei ?
Daca ma puteti ajuta cu mai multe sfaturi ...cu pasii ce ar fi de facut !
Va Multumesc anticipat!
Nu mai conteaza ! I-am dat omului toti banii ! Va multumesc pentru raspunsuri ,dar nu mi-a dat nimeni un raspuns care sa imi spuna cum ar fi fost legal !