avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste paguba pervaz/streasina cazuta pe masina ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste paguba pervaz/streasina cazuta pe masina ?

Buna Ziua ! Am avut neplacerea ca ieri sa imi gasesc plafonul masinii infundat din cauza unei placi de tabla a unei vecine . Aceea tabla era montata deasupra geamului vecinei si probabil din cauza vantului , a ajuns pe masina mea parcata pe loc platit de mine !

Intrebare : Cine ma despagubeste ? Am incercat sa vorbesc cu ea si spune ca nu e vina ei !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:10, 25 Februarie 2020
Buna ziua,
Daca tabla a "zburat" de la balconul dumneaei atunci este vina dumneaei.
Discutati cu asociatia de proprietari, daca exista, si vedeti care este situatia exacta a acestor table, de catre cine sunt montate.
S-ar putea sa trebuiasca sa va adresati instantei pentru recuperarea prejudiciului.
Tabla a fost clar montata de sotul dansei ! Nu avea nici o legatura cu blocul
Atunci strangeti dovezi, cereti si o hatie de la asociatie care sa adevereasca ca tabla a fost montata de proprietar si discutati cu un avocat.
Sau trimiteti dvs. o notificare dumneaei prin care o anuntati ca daca nu plateste paguba in 5 zile o sa va adresati instantei pentru recuperarea prejudiciului, urmand ca dumneaei sa plateasca si cheltuieli de judecata ( onorariu la avocatul dvs...).
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Atat timp cat placa de tabla a fost montata pe balconul unui apartament ,proprietarul este responsabil
Initial notificati oficial proprietarul cu obligatia achitarii c/v prejudicii sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afarente solutionarii in instanta
Pentru dovedirea circumstantelor realizati fotografii cu balconul in cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolație defectuoasă BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE Bună ziua Vecinii de la etajul superior au o problemă la geamul termopan montat in balcon.pe suprafața unde este montat glaful se scurge apă de ploaie si ... (vezi toată discuția)
Infiltratii tavan balcon ina 64 ina 64 Buna ziua, pentru ca am infiltatii de apa pe tavanul balconului ( eu am balconul inchis cu termopan , vecina de deasupra mea nu are balconul inchis), am ... (vezi toată discuția)
Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)