avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru si intabulare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru si intabulare apartament

Salut ! Parintii mei au un apartament (tatal meu a decedat de curand ) si mama vrea sa imi lase apartamentul pe numele meu . Precizez ca apartamentul nu are cadastrul si nici intabularea facuta !
Acestea trebuiesc facute inainte sau dupa ce imi face actele pe numele meu ? Daca trebuiesc facute inainte, pot alerga eu dupa acte in locul mamei ?
Daca ma puteti ajuta cu mai multe sfaturi ...cu pasii ce ar fi de facut !
Va Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AlexandruGeorge1983 , utilizator 14:17, 30 Octombrie 2018
Buna ziua,
Prima data trebuie facut cadastrul si intabularea si apoi mama va poate face actele de vanzare-cumparare sau donatie, dupa caz.
Da, puteti ”alerga” dvs. in locul mamei. Va trebui ca ea sa va dea o procura notariala in acest sens.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Prima data trebuie facut cadastrul si intabularea si apoi mama va poate face actele de vanzare-cumparare sau donatie, dupa caz.
Da, puteti ”alerga” dvs. in locul mamei. Va trebui ca ea sa va dea o procura notariala in acest sens.

Imi puteti spune cum as putea sa simplific toata procedura pentru a face cadastrul si intabularea ? Exista cineva care se poate ocupa de asta ? O firma ? Care ar fi pasii daca o fac eu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)
Mama singura mostenitoare a unui apartament oltenashu oltenashu buna seara am sa intru direct in subiect: mama este mostenitoarea unui apartament in urma decesului tatalui meu si implicit sotul nu sa facut nimic de la ... (vezi toată discuția)
Donatie imobiliara, fara intabulare ContSters61389 ContSters61389 Mama mea are 75 de ani si poseda o gasoniera achizitionata acum 15 ani, pentru care nu a facut inscrierea in Cartea Funciara, si pe care nu o foloseste, avand ... (vezi toată discuția)