Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns , insa situatia pe care o descrieti nu se aplica in cazul meu, nu e vorba de minciuni, "SI-AU luat o casa " etc . In toti acesti ani nu mi-am exprimat niciodata dorinta de a trece casa pe numele nostru , prin urmare nu ma pot plange ca ei ar reactiona altfel decat corect. Stiu ca traim in Romania si ca se intampla multe lucruri anormale , prin urmare sunteti obisnuita cu diferite categorii de oameni, insa noi suntem civilizati , asa cum sunt sigura ca sunt multi altii in aceasta tara. Dorinta mea era doar aceea de a gasi o cale de a trece casa pe numele nostru care sa nu-i (sau sa nu ne) coste ca un act de vanzare-cumparare intre straini, de aceea caut solutii aici , inainte de a deschde aceasta discutie cu restul persoanelor implicate. Daca costurile nu sunt foarte mari, nu se pune problema ca socrii mei sa nu faca acest lucru si nici ca cumnata mea sa actioneze alftel decat corect , cata vreme ei sunt in viata (nu stiu daca situatia ar fi diferita dupa disparitia socrilor, dar si la aceea ma gandesc doar ca la o situatie extrema). De aceea mi-as dori sa aflu variantele care exista intr-un asemenea caz . Ati pomenit vanzarea cu dare in plata, dar , neavand un background in domeniu, nu prea stiu la ce va referiti , asa ca v-as ruga, in masura in care timpul va permite, sa detaliati un pic. As putea, evident, sa caut pe internet , insa nu sunt sigura ca informatiile gasite ar fi cele corecte, de aceea apelez la specialisti. De asemenea, as avea rugamintea sa luati in considerare si variantele care m-ar putea "costa mult mai tarziu", asa cum mi-ati spus (de unde trag concluzia ca ele exista), dat fiind ca eu exclud o asemenea situatie .
Va multumesc foarte mult !
Buna seara,
Revin cu noutati la situatia in care ma aflu , pentru eventualitatea ca altcineva va intampina aceeasi problema.
Am fost din nou contactata de cei de la ANPIS si mi s-au cerut aceleasi forme, le-am explicat inca o data punctul meu de vedere. Peste cateva saptamani am primit prin posta o instiintare ca trebuie sa platesc suma aferenta luarii in calcul a bursei doctorale, incasata necuvenit (ca si cand eu le-as fi dat niste date false si nu ei au fost cei care au gresit) , altfel.... Mi s-a spus ca pot depune o contestatie la ei in termen de 30 de zile si apoi ii pot actiona in justitie. Dat fiind ca am avut cateva contacte cu ei si nici unul din argumentele mele parea sa ajunga la urechile lor, stiam ca nu are sens sa fac contestatie fiindca tot la tribunal as ajunge si nu prea e genul meu, mai ales ca suma respectiva este de aproape 1000 euro si probabil atat ar fi fost cheltuielile de judecata. Prin urmare am renuntat, insa sunt frustrata sa aflu ca in tot acest timp eu as fi putut sa imi fac doctoratul in continuare.
Prin urmare, daca sunteti studente la doctorat cu bursa si aveti si job, bursa doctorala - si nici un alt fel de bursa - nu va fi luata in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului. In schimb , va puteti continua studiile !
Va multumesc
Buna ziua,
Am cumparat acum 15 ani un apartament impreuna cu prietenul meu , apartamentul a fost cumparat pe numele parintilor lui , eu platind in 2 ani valoarea a jumatate din el. Noi ne-am inteles intotdeauna foarte bine, asa ca nu s-a pus problema sa il trecem pe numele nostru . Intre timp ne-am casatorit si avem doi copii , ma inteleg in continuare foarte bine cu socrii, insa as vrea sa trecem apartamentul pe numele nostru pentru a avea o siguranta financiara mai mare a copiilor , dat fiind ca parintii imbatranesc iar sotul are si o sora si nu stiu ce litigii ar putea aparea ulterior. Intrebarea mea este cum se poate face acest transfer cu cat mai putine costuri .
Va multumesc
Ei sunt exact cei care au tinut cont de bursa la calculul indemnizatiei si tot ei (chiar aceeasi persoana) mi-au cerut dupa atata vreme adeverinta de venit . Voi merge la ei saptamana viitoare si voiam sa stiu ce optiuni am .
Va multumesc pentru raspuns, numai ca eu am atat calitate de angajat cat si cea de doctorand. Am gasit aici intrebarea unei mame aflate intr-o situatie similara , doar ca doamna avea o bursa doctorala POSDRU , in timp ce eu am o bursa doctorala data de o universitate de stat si deja am avut indemnizatia calculata tinandu-se seama de aceasta bursa pe langa salariu si nu stiu ce sa fac in aceasta situatie particulara, cand s-a considerat legal sa primesc indemnizatia in acest mod si acum mi se cer din nou adeverinte
Buna ziua, sunt cercetator angajat intr-un institut de cercetare din 2008 iar din 2013 am inceput doctoratul la o universitate de stat, la zi , fiind bursier. In mai 2015 am nascut si am dus toate documentele care mi s-au cerut pentru ca la plata indemnizatiei de crestere a copilului sa fie luat in considerare salariul, dar si bursa ca "alte venituri". Acest lucru s-a intamplat pana acum, bursa a fost luata in considerare la calculul indemnizatiei timp de 8 luni, insa acum o saptamana am primit o hartie de la cei la care am depus aceste acte , cerandu-mi-se sa vin cu o adeverinta de venit de la agentia care se ocupa cu acest lucru (si al carei nume inteleg ca nu il pot preciza). In aceasta adeverinta era trecut ca venit impozabil doar salariul de cercetator, nu si bursa, cei de acolo spunandu-mi sa vorbesc la universitate fiindca e posibil ca ei sa fi platit impozitul dar sa nu apara online. De la universitate , insa, am aflat ca bursa doctorala nu este venit impozabil (!?).Mentionez ca altor colege in anii anteriori li s-a luat in considerare bursa la calculul acestei indemnizatii , ca "alte venituri" pe langa salariu, una dintre ele fiind tot cercetator la acelasi institut si doctorand bursier la aceeasi universitate ; niciuneia nu i s-a cerut sa prezinte adeverinta de venit. Ma puteti sfatui ce ar trebui sa fac?
Va multumesc!