Dupa ce vor ei se pare ca nu vor ajunge la o intelegere, ei vor 25000 euro, nici toata garsoniera nu cred ca se vinde cu atat. Sa cheltuiasca cu succesiuni si judecati ca moare saracul batran pana atunci. Ce lege tampita sa nu ai niste batraneti fericite, nu inteleg cine poate sa-l scoata din casa lui, cum sa faci niste combinatii dubioase cu strainii, pe urma vine aia si il dau afara...
Tocmai asta este problema, ca nu are de unde sa faca rost de bani...dintr-o pensie de 700 ron. Ei doi intr-o viata au achizitionat o garsoniera deci... Eu gandeam ca nu-l pot obliga sa le plateasca cota lor si cumnatii pot astepta sa moara sa intre in posesia partii lor.
Sotul supravietuitor este amenintat de fratii sotiei defuncte sa vanda garsoniera si sa le dea 1/2 din garsoniera proprietate comuna cu defuncta sotie. In fapt, cei doi soti nu au avut testament unul in favoarea celuilalt si astfel stiu ca pot apare fratii defunctei la succesiune, dar nu vor obtine decat 1/4 din garsoniera. Decesul a avut loc cu 3 luni in urma, batranul nu poate deschide succesiunea (din lipsa banilor) in cazul in care deschid ei il pot obliga sa paraseasca garsoniera (aceasta fiind singurul lui domiciliu) sau sa-i despagubeasca imediat pe cota lor? Va rog sa ma ajutati cu relatii pentru ca el este lipsit de fonduri si disperat de amenintarile lor incat intentioneaza sa se sinucida ca se vede pe strada.Nu exista posibilitatea sa ramana sa locuiasca linistit acolo pana moare si apoi ei sa intre in posesia cotei lor?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Ma gandesc la personalul angajat la Referendum. Este normal sa-i oblige sa stea atatea ore? (in afara de faptul ca au prelungit programul, mai sunt si orele pentru numarare, depunerea buletinelor) Eu cand m-am inscris era vb de ore mai putine, stiu ca exista sanctiuni pentru cei care retin la serviciu o persoana mai mult de 10 ore. Este clar ca ei se gandesc numai la ei dar exista niste legi (sa faca 2 schimburi ca si noi nu suntem sclavi). Ministerul muncii stiu ca dau sanctiuni in situatia angajatorilor care obliga angajati sa presteze un program suplimentar de ore.
D-na M (o batrana de peste 80 ani cu venituri precare) era parat intr-un dosar de partaj judiciar, a depus intampinare prin care a recunoscut pretentiile reclamantei, dansa sperand ca astfel procesul se inchide fara cheltuieli de judecata. In proces apare o terta persoana cu cerere reconventionala intervenient in nume propriu. Dar aceasta interventie nu este sustinuta cu nimic, intervenientul nu se prezinta niciodata, urmeaza 2 ani in care se dau diferite termene cauzate de aceasta cerere iar in ultimele 2 termene i se cere sa achite taxa de timbru la care nu da curs bineinteles si in sfarsit se da o hotarare judecatoreasca ambigua, unde intervenientul este numit: reclamant, parat si intervenient in nume propriu. Problema doamnei M este ca in incheiere se scrie"Obliga la 11315 lei cheltuieli de judecata" fara precizare ce inseamna si de unde se recupereaza acestea. Atata timp cat dansa a recunoscut prin intampinare pretentiile si nu a fost pusa in nici un fel in intarziere nu trebuia sa fie scutita de cheltuieli? Procesul a continuat datorita intervenientului care a prezentat dezinteres fata de sustinerea cauzei si care nu a castigat nimic in proces. Doamna M este fara posibilitati materiale (pentru aceasta a recunoscut) si ma gandesc daca nu s-ar putea in continuare sa se ceara lamurirea hotararii sau ceva de genul pentru a evita taxa de timbru pentru apel. Daca face totusi apel, taxa timbru se va plati numai pentru cheltuieli de judecata (singura problema in discutie) sau obligat jumatate din taxa platita de reclamant? Va rog frumos sa o ajutam, ce sanse are? Intervenientul nu este raspunzator?
Mama mea a decedat in aprilie si avea 10 Ha teren dat in arenda unui prieten. Timp de 3 ani nu a mai primit nimic de la el iar acum cand am mers la el la fel ma plimba, ca nu are..,. ca o sa-mi dea.... Problema mea este ca am gasit pe altcineva sa lucreze pamantul si nu stiu daca pot rezilia contractul cu el care este valabil pana in septembrie 2012. Eu pot face contract de arenda cu persoana in care am incredere in cazul in care nu am facut inca succesiunea? Pe vechiul arendas l-am anuntat verbal ca renunt la serviciile lui, in situatia in care nu vrea sa-mi plateasca dar vreau sa-i trimit si o notificare scrisa lui si primariei ca instiintare de reziliere contract. Toata graba este pentru aratura de toamna pe care el inca nu a facut-o si vrea sa se apuce de treaba celalalt. Multumesc anticipat.