Ma gandesc la personalul angajat la Referendum. Este normal sa-i oblige sa stea atatea ore? (in afara de faptul ca au prelungit programul, mai sunt si orele pentru numarare, depunerea buletinelor) Eu cand m-am inscris era vb de ore mai putine, stiu ca exista sanctiuni pentru cei care retin la serviciu o persoana mai mult de 10 ore. Este clar ca ei se gandesc numai la ei dar exista niste legi (sa faca 2 schimburi ca si noi nu suntem sclavi). Ministerul muncii stiu ca dau sanctiuni in situatia angajatorilor care obliga angajati sa presteze un program suplimentar de ore.
Prelungirea programului la referendum doar a fost recunoscuta ca fiind o prevedere constitutionala de CCR,initiativa acestei prelungiri apartine Guvernului.
Inscrierea pe listele de selectie personal pentru functia de presedinte/vicepresedinte sectie de votare este absolut benevola. Ca presedinte , daca ati fost ales, sunteti platit pentru 3 zile, in plus aveti liber a doua zi, luni.
Aceasta participare se realizeaza printru-un contract de prestare serviciu.O suma care vine suplimentar in bugetul dvs.
Termenul de sclav nu are ce cauta aici atat timp cat este o alegere benevola.