avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate aneta_sobo

Activitate aneta_sobo

- pensionarii la limita de varsta, care au dobandit un grad de handicap (grd.2), pot folosi biletele de transport atat de la pensii cat si de la handicap sau trebuie sa opteze pentru o categorie de bilete ?
- daca da, care lege prevede acest aspect ?
Multumesc tuturor; listele de pe site nu contineau numele, iar eu puteam vedea numai blocul meu, nici nu ma intereseaza numele. Pretentia este absurda oricum pentru ca, vrand-nevrand, vecinii se cam stiu intre ei; furnizorul se ascunde in spatele asociatiei si al acestei absurde legi, prin urmare refuza categoric sa furnizeze aceste informatii. Am fost personal sa discut problema. Am epuizat toate caile, am adresat problema pana sus in fruntea tarii, evident si pe plan local. Prin urmare, cu atatea institutii, vecinul ma fura, il vad si ma vede, imi rade in fata si nimeni nu poate sa-i faca nimic. Toate institutiile ma trimit la tribunal. Atunci de ce mai exista ? doar sa-si imparta averea tarii, drepturi speciale etc ? CINSTE HOTILOR !
Locuiesc in bloc cu 40 garsoniere; primesc facturi de apa umflate cu cantitati care nu-mi apartin. Foarte multi locatari se sustrag de la plata apei prin nedeclarare sau declarare eronata, consumurile lor fiind suportate de ceilalti locatari platitori. Pana in mai 2018 puteam vedea lista cu consumuri pe site-ul furnizorului; si asa vedeam, desi destul de tarziu, care sunt locatarii problema. Din mai 2018, nu mai avem acces la aceste informatii, invocand legea cu protectia datelor cu caracter personal, prin urmare suntem nevoiti sa platim orbeste, fara sa stim cine ne fura. Consecinte: protectie colosala a hotilor, va creste numarul acestora sau ne transforma si pe noi ceilalti in hoti.
Intrebare: consumurile individuale, in conditiile unui bloc, unde traiul este in comun si afecteaza pe ceilalti, intra in categoria date secrete ?
noi, ceilalti, care ne straduim sa fim corecti, avem vreo protectie ? nu avem nici-un drept, numai obligatia de a plati orbeste ceea ce ni se baga pe gat, fara sa stim de unde vin plusurile .? suntem animale, creaturi necuvantatoare, fara nici-un drept ? unde este transparenta ? unde scrie ca suntem obligati sa platim consumurile celor hoti si nesimtiti ?
Răspuns la discuția Ce putem sa mai facem ?
Multumesc din suflet. Dupa apel mai exista vreo cale, in cazul in care rezultatul ar fi nefavorabil ? Mii de multumiri.
Anul trecut, 2017, multi fosti colegi de la acelasi loc de munca, au deschis un proces pentru grupa a 2-a, pe o anume perioada. Cauza a fost admisa pentru toti, indiferent de acrivitatea pe care au desfasurat-o. Urmatoarea serie, la sfarsitul anului 2017, din care am facut si eu parte, alaturi de alti fosti colegi, in aceeasi cauza, aceleasi conditii, a fost respinsa, chiar si de acelasi complet de judecata. Sigur ca suntem nemultumiti, colegii nostri cu care am lucrat cot la cot, in aceleasi conditii, se bucura acum de avantajele grupei a 2-a, iar noi nu. Precizez ca majoritatea suntem pensioari. Aveti vreun sfat ? unde si cum ne mai putem adresa ? Multumiri din suflet.
Răspuns la discuția Despre actiuni judecatoresti
Mutumesc din suflet pentru raspuns.
N-am stiut cum e procedura, dar, daca cei din justiie procedeaza asa, ce sa mai asteptam de la altii.
Am deschis un proces la tribunal; am platit onorariul pentru avocat precum si banii ceruti pentru expert. N-am primit nici-o dovada a platilor (chitanta etc).
Intreb: in lumea justitiei nu se aplica aceleasi reguli ? nu trebuie sa ne dea chitanta pentru sumele platite ?
Multumesc.
SCUZE: Completez intrebarea: sa inteleg ca ati precizat un interval (2-25%); in functie de ce este acest interval ? adica, nu stiu daca merita lupta pt a obtine aceasta incadrare pt perioada mentionata mai sus. MULTUMIRI !
Multumesc din suflet pentru raspuns. Toate cele bune.
Sunt pensionata de 3 ani, la limita de varsta, fara nici-o grupa.
Incadrarea in gr. a II-a pt 13 ani din cei 38 ani lucrati, ce ar putea aduce la pensie ?
1- spor la vechime;
2- spor la bani
Se aplica ceva retroactiv ?