avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate Gherghina1

Activitate Gherghina1

Răspuns la discuția Reabilitare bloc
Multumesc mult de raspuns ! mai am o intrebare...Daca imobilul este construit inainte de 1950 poate beneficia de acest program ?
Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje ( o vila mai degraba) construita inainte de 1950 , nu are bulina rosie si nici nu e pe vreo lista de risc seismic. As vrea sa stiu daca putem primi vreun ajutor de la primarie in ceea ce priveste renovarea blocului. Si daca da puteti sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca asociatia de proprietari in acest sens ?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția dosar revendicare
Am solicitat un raspuns cu privire la stadiul dosarului dar mi s-a raspuns ca nu sunt indreptatita conform art.3 legea 10/2001 ( proprietar al imobilului la data preluarii abuzive, mostenitor al acestuia, reprezentant legal ). Eu sunt proprietarul actual...mi se pare nedrept sa nu mi se furnizeze informatii cu privire la apartamentul in care stau , mai ales daca pot ramane fara el . Care este exact procedura in astfel de cazuri? proprietarul cand afla ce se intampla de fapt? se trezeste intr-o zi ca trebuie sa plece pt ca si-a pierdut prorpia casa? asa brusc? eu daca nu planuiam sa il vand nici acum nu aflam ca exista o cerere de revendicare pe el.
Răspuns la discuția cerere revendicare
in primul rand multumesc de raspuns. Deci sa vad daca am inteles.....cel care revendica probabil va primi apartamentul in care stau eu in momentul de fata si unde sunt proprietar si apoi eu dau in judecata statul ca sa primesc contravaloarea lui ??
In legea 1 / 2009 tocmai ca se mentioneaza ca Nu se restituie în natură, ci doar în echivalent, imobilele care au fost înstrăinate în baza Legii nr. 112/1995....
Buna ziua,

Am achizitionat un imobil in baza legii 112/1995 in 1997 si in contract se specifica si ca partile convin conform art. 1338 cod civil sa exonereze pe vanzator pentru orice obligatie privind evictiunea decurgand din orice act in revendicare ce ar urma a fi intentata de catre fostii proprietari sau mostenitori ai acestuia. Vroiam sa vand acest apartament dar am aflat ca exista o cerere de revendicare depusa acum 12 ani nesolutionata inca .....astfel ca nu pot vinde. Intrebarea mea este : Pot pierde apartamentul? poate fi retrocedat in natura fostului proprietar in conditiile astea? La ce sa ma astept?

Multumesc anticipat !
Buna ziua,

Doresc sa imi vand apartamentul insa nu pot din cauza unei cereri de retrocedare facuta in 2004 si care nici in prezent nu apare ca solutionata. Cum pot afla detalii? de ce nu este solutionata inca sau macar cand aproximeaza ca se va solutiona? de la primarie am primit doar cele doua adeverinte ....una unde apare aceasta cerere de retrocedare si cealalta care atesta ca nu se afla in instanta. Mentionez ca in contractul de vanzare cumparare se specifica ca apartamentul este cumparat in baza legii 112/1995 deci asta inseamna ca nu se restituie in natura fostului proprietar daca va fi cazul nu?
Eu practic sunt blocata cu vanzarea din cauza nesolutionarii acestei cererii de acum 12 ani. Ce pot face? exista vreo solutie de vanzare?