avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate Catalinaradu

Activitate Catalinaradu

Buna seara! Am o mare rugaminte la dvs. Se poate, va rog, sa-mi explicati mai in detaliu, cum pot da in judecata o institutie a statului? Care este procedura? Stiu ca trebuie depusa in 3 exemplare cererea de chemare in judecata si achitarea unei taxe de timbru (nu cunosc valoarea) si cam atat. Va multumesc!
Discuție Locuinta ANL
Buna ziua! Am vazut ca s-a modificat varsta pana la care se pot solicita locuinte ANL, insa nu inteleg exact daca se pot depune cereri si dupa 35 de ani ( maxim 36 de luni) sau daca aceste locuinte se acorda si dupa aceasta varsta, numai daca la data depunerii cererii, titularul avea sub 35 de ani. va multumesc!
Răspuns la discuția Locuinta sociala
Buna ziua! Iertati-mi neatentia. Acum am vazut ca legea 114/1996 a fost republicata. Eu aveam textul mai vechi.. In noul text, se specifica la art 48 lit) d. "o altă locuinţă din fondul locativ de stat."
Acum am o alta intrebare legata de Articolul 10. - De prevederile art. 7 din prezenta lege beneficiază, o singura data, persoanele fizice care, împreună cu familia, nu au deţinut şi nu au în proprietate o locuinţă, cu excepţia persoanelor prevăzute la art. 7 lit. c), sau dacă locuinţa în care gospodăresc împreună nu satisface exigentele minimale de suprafaţă, prevăzute în anexa nr. 1, corespunzător numărului de persoane din familie.
Nu prea inteleg ce insemana : pot beneficia o singura data persoanele care nu au detinut in proprietate...sau daca locuinta in care ... nu inteleg acel sau. Cand am depus dosarul de locuinta, mi s-a cerut declaratie notariala ca nu am detinut, instrainat etc o locuinta dupa 1990.
Si, legat de Art. 41. Locuinţa socială se realizează cu respectarea suprafeţei utile şi a dotărilor stabilite în limita suprafeţei construite, potrivit anexei nr. 1 la prezenta lege.
Pentru locuinţele care se realizează prin reabilitarea construcţiilor existente se consideră obligatorii numai prevederile legate de dotarea minimă.
Spatiul pe care l detin este intr-un bloc reabilitat dar nu indeplineste criteriile legale obligatorii legate de dotarea minima (nici ca suprafata - cu tot cu abaterile de 10%, nici ca dotari in ceea ce priveste utilitatile- spatii destinate bucatariei, baii etc).
In cazul unui proces, considerati ca as putea invoca acest lucru?
Va multumesc.
Buna ziua! Stiu ca e posibil sa exagerez tot insistand pe acest subiect, dar am in continuare cateva nelamuriri :
- textul de la art. 48 din legea locuintei este ambigu ( cel putin pentru mine). "Nu pot beneficia de locuinţe sociale" eu inteleg ca este vorba de cei care solicita pentru prima oara o astfel de locuinta, altfel, ma gandesc ca legiuitorul ar fi introdus sintagma " nu mai pot beneficia". Precum si " d) deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă. ", nu se specifica ca aceasta locuinta este sau nu din fondul de stat, sau daca aceasta indeplineste normele in vigoare (conditii de locuit care, in cazul meu, sunt sub limitele legii- suprafete minimale, PSI, mediu etc).
- Si daca de exemplu,la acea vreme, am obtinut locuinta aceasta pentru ca am fost evacuata pot solicita o alta, sa zicem, pentru ca sunt persoana cu handicap sau pentru ca sunt beneficiara a legii 341/2004? Adica pentru alte criterii?
Va multumesc si scuzati-ma ca sunt atat de insistenta.
Va multumesc pentru raspuns dar in exemplul dat de dvs. este vorba de locuintele acordate tinerilor casatoriti pana in 35 de ani si este vorba de orasul Voluntari. Din cate stiu, criteriile de acordare a locuintelor (fie ele sociale, pentru tinerii pana in 35 de ani sau prin ANL) se stabilesc prin hotarare la nivelul consiliului local, deci pot fi diferite in functie de localitate sau sector.
In plus, sa ma scuzati daca gresesc (nu am cunostinte juridice), din fraza " ... şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri destinată închirierii, în localitatea în care solicită locuinţa;" eu inteleg ca se poate solicita o alta locuinta sociala, dar nu in aceeasi localitate.
Va multumesc pentru raspuns! Locuinte sunt, stiu asta din surse sigure, numai ca se dau fie cu mita, fie pe "pile". Eu voiam sa stiu legal daca am dreptul de a solicita alta si in ce conditii. In teorie, orice persoana poate depune dosar de locuinta.
Buna ziua! As avea o intrebare legata de locuinte sociale. Am primit in urma cu cativa ani o locuinta de la primarie, insa aceasta, nici atunci si nici acum nu corespunde atat din punct de vedere legal ( suprafata, conditii de locuit etc) cat si din punct de vedere al mediului ( este intr-o comunitate de rromi). Intrebarea mea este daca si cum pot solicita o alta locuinta. Mentionez ca am adresat primariei mai mult cereri in ultimi ani. Raspunsul a fost ca nu au si nu se mai poate sa solicit alta. Va multmesc anticipat!