daca o persoana renunta la mostenire copii celui ce a renuntat la mostenire pot mosteni pe parintele renuntatorei daca exista un mostenitor testamentar?
Nu e unchi e var primar,,dar el na fos la succesiune,a fost tatal meu pentru ca avea grija de bunicii lui si de comun acor,cele doua fete si mama lor au renuntat,pentru ca tatal meu sa aiba grija si sai inmormanteze pe bunicii lui
Sa facut succesiunea,persoanele care au renuntat au dat o declaratie in fata notarului,iar tatal meu a acceptat succesiunea dupa bunicul lui,avind si un testament din partea bunicului tut pentru tatal meu,iar cind sau retrocedat terenurile tatal meu a fost singurul care a depus cerere,dupa care sa eliberat comunicarea,ma gindesc ca matusa tatalui meu a fost trecuta abuziv pe titlul de propietate,ea renuntand la mostenire prin declaratia ce a dato in fata notarului,si trecind timpul de un an in care se putea razgandi in privibta succesiuni
Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in 1991 cind sau retrocedat terenurile pe titlul de propietate a aparut trecut si numele unei fete a bunicului respectiv matusa tatalui meu cea care a renuntat la mostenire dupa bunicul tatalui meu,iar mai nou fiul acesteia a deschis un proces de partaja bunurilor bunicului,iar in urma unei decizii de la judecatorie atacata cu apel,i sa pus in drept un teren pe care il foloseste tatal meu,intrebarea mea e poate patrunde pe teren atit timp cit e deschis un apel la tr ibunal si o cerere de radiere din titlul de propietate a persoanei trec uta pe titlu de propietate fara drept de mostenire