avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca o persoana renunta la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca o persoana renunta la mostenire

daca o persoana renunta la mostenire copii celui ce a renuntat la mostenire pot mosteni pe parintele renuntatorei daca exista un mostenitor testamentar?
Teoretic copiii renuntatoarei pot veni la mostenire in nume propriu si vor avea vocatie concreta la mostenire doar daca nu exista mostenitori din clasa I, adica frate/sora a renuntatoarei (sau descendentii lor care sa vina la mostenire prin reprezentare). Cat priveste mostenitorul testamentar trebuie vazut cine este, daca este ruda cu defunctul si daca s-a incalcat sau nu rezerva succesorala a descendentilor (respectiv copii renuntatoarei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)
Speța succesiuni Daniela Covaci Daniela Covaci Help !!! După defunctul Claudius a rămas o masă succesorală în valoare de 240.000 de lei. Defunctul nu are descendenţi şi nici soţ supravieţuitor ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa matusa (sora mamei) alexvas alexvas Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: acum aproximativ o luna a decedat matusa mea (sora mamei), fara copii si fara sot (era vaduva de multi ani), si de ... (vezi toată discuția)