avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate roxi1st

Activitate roxi1st

Buna ziua,
prezint urmatoarea problema:
biroul meu este la etaj si are un geam termopan.
Geamul este de fapt partea superioara a unei usi din termopan.
Usa se afla jos la parter si face accesul catre biroul firmei vecine care se afla sub biroul meu.
Firma de jos a acoperit geamurile cu afise astfel incat lumina nu mai patrunde in birou.
Proprietarul firmei motiveaza ca este usa lui si ca nu il priveste faptul ca nu am lumina in birou cu toate ca restrictioneaza lumina din spatiul meu...
Ma puteti ajuta cu vreun sfat in privinta asta?
multumesc.
Răspuns la discuția Oprire salariu pentru o luna?
Am dreptul de a cere Decizia de oprire a salariului de la sef?

Mentionez ca noul sef (director) m-a indrumat sa discut cu contabila despre posibila restituire a salariului pentru ca el nu era la curent cu situatia mea - deci, nu cred ca a luat el decizia de a imi opri salariul.
Contabila a specificat ca aceasta restituire nu este posibila .
Daca depun plangere la ITM, este o problema pentru ca in contractul meu nu se precizeaza ca pot sa lucrez si de acasa...
Răspuns la discuția Oprire salariu pentru o luna?
Pai munca mea presupune lucrul cu PC-ul, tabele, baze de date, despre care se poate spune oricand ca nu le-am facut cand am fost acasa, ci le-am facut alta data...nu pot sa spun ca dovada muncii este concludenta...
La locul de munca, m-am inteles foarte bine cu sefii si mi-au oferit un program flexibil astfel incat sa pot sa fac si facultatea si sa pot sa merg si la servici.
Jobul meu nu presupune o activitate ce trebuie desfasurata continuu, deci prezenta mea la locul de munca nu este tot timpul productiva iar ei au inteles asta.
Pentru faptul ca pot merge si la facultate si la servici, de fiecare data cand a fost nevoie de mine, indiferent ca era zi sau noapte, am fost si am lucrat si am rezolvat ce era de rezolvat.
Problema este ca in luna august 2012 nu am fost la servici ptc am lucrat de acasa.
Cam in fiecare an, in luna august, e mai liber, si atunci lucrez de acasa.
Din luna septembrie, s-a schimbat seful iar contabila sefa (care nu ma prea agreeaza nici pe mine si nici pe fostul sef), a observat ca nu am venit in luna august si mi-a oprit plata salariului pe card.
Are voie sa faca acest lucru de capul ei sau trebuie un ordin direct din partea noului sef? In contractul meu de munca este stipulat ca "angajatorul are dreptul sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiuni corespunzatoare, potrivit legii..."
Mentionez ca nu am primit nici un avertisment, nimic, am aflat azi ca nu mi-au intrat banii de salariu pe card.
Din cate inteleg, daca nu s-a facut plata salariului atunci nu am nici macar asigurarea medicala platita pe luna august si trebuie sa o platesc eu direct la casa de asigurari.
As putea sa fac ceva?
Sper ca nu am uitat sa mentionez nimic.
Va multumesc.
Buna ziua,
Intampin urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat in cursul acestui an.
Locuia cu o doamna cu care nu era casatorit, fiind in continuare casatorit cu mama mea.
Dupa deces si aranjamentele funerare am vorbit cu doamna respectiva pentru a imi da in posesie actele, masina si obiectele personale ale tatalui meu.
Totul a decurs amiabil pana in punctul in care ne-am intalnit.
Ne-am intalnit, mi-a predat masina, actele masinii si a spus ca nu am ce altceva sa ii cer ca nu imi va da altceva.
Consider ca din momentul asta nu mai am pe ce cale amiabila sa rezolv aceasta problema.
Doresc sa intru in posesia lucrurilor personale ale tatalui meu.
Nu sunt lucruri de valoare: diplome, dosare personale, poze, telefonul mobil, etc.
Chiar nu as fi vrut sa ajung in punctul in care sa ma gandesc la solutii juridice dar dna in cauza nu colaboreaza deloc si lucrurile lui imi apartin mie de drept.

Intrebarea este:
Ce fac mai departe?
Inteleg ca se poate apela la avocat si dupa ce se face succesiunea sa apelez la un executor judecatoresc pentru recuperarea obiectelor in cauza...
Cam pe unde ar ajunge acest efort financiar?

Va multumesc tututor pentru atentie si pentru raspuns.