Buna ziua,
Intampin urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat in cursul acestui an.
Locuia cu o doamna cu care nu era casatorit, fiind in continuare casatorit cu mama mea.
Dupa deces si aranjamentele funerare am vorbit cu doamna respectiva pentru a imi da in posesie actele, masina si obiectele personale ale tatalui meu.
Totul a decurs amiabil pana in punctul in care ne-am intalnit.
Ne-am intalnit, mi-a predat masina, actele masinii si a spus ca nu am ce altceva sa ii cer ca nu imi va da altceva.
Consider ca din momentul asta nu mai am pe ce cale amiabila sa rezolv aceasta problema.
Doresc sa intru in posesia lucrurilor personale ale tatalui meu.
Nu sunt lucruri de valoare: diplome, dosare personale, poze, telefonul mobil, etc.
Chiar nu as fi vrut sa ajung in punctul in care sa ma gandesc la solutii juridice dar dna in cauza nu colaboreaza deloc si lucrurile lui imi apartin mie de drept.
Intrebarea este:
Ce fac mai departe?
Inteleg ca se poate apela la avocat si dupa ce se face succesiunea sa apelez la un executor judecatoresc pentru recuperarea obiectelor in cauza...
Cam pe unde ar ajunge acest efort financiar?
Va multumesc tututor pentru atentie si pentru raspuns.
As opina sa faceti o actiune prin care sa o obligati sa va restituie bunurile personale ale tatalui.Dati o simpla declaratie la notar ca ati acceptat succesiunea si aceasta va confera calitate procesuala sa va adresati instantei de judecata.Acelasi lucru si mama dvs.Nu vor fi costuri prea mari ,sunt lucruri care nu pot fi pretuite cum sunt cele despre care ne-ati vorbit dvs.
Divort
cr15tian
Buna ziua.
As dori sa stiu cum sa procedez in cadrul unui divort. Este vorba de mama soacra care a facut greseala de a se recasatori cu un om ... (vezi toată discuția)