avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Tatăl meu a murit acum opt săptămâni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Tatăl meu a murit acum opt săptămâni era lăsat ...



Tatăl meu a murit acum opt săptămâni era lăsat în urmă o casă și puțin teren . părinții mei sunt despărțiți de 25 de ani , el a avut cu mama mea 4 copii. Tatal meu sa recăsătorit acum 22 cu o femeie care la rândul ei avea patru copii , dintr-o căsătorie anterioară .

Casa care se va discuta la succesiune a fost construită pe terenul bunicului meu ,făcută de tatăl meu Și bunicul în perioada tinereții ,terminată în timpul celor 20 de ani de căsătorie cu mama mea Drept urmare în momentul în care mama vitregă s-a mutat în casă ea exista , nu este bun comun . A făcut împreuna o magazie la lemne .Menționez faptul că casa și terenul nu sunt intabulate sunt pe numele lui schimb figurează în Registru Primăriei de acum 25 de ani de când s-a mutat acolo imediat după divorțul părinților mei . știu că doamna are dreptul la unu / patru din casă dar mă întreb dacă eu pot justifica că ei au bunuri comune făcute în cei 22 de ani de căsnicie doar că sunt făcute pe terenul ei iar în momentul de față in bucătăria și grajdul făcut de ei locuiește cel mai mic copil al mamei vitrege .

Tatăl meu a avut și altfel de bunuri cum ar fi cositoare ,drujba , aparat de sudură , lucri care in momentul de față lipsesc gospodăria lui iar mama vitregă insinuează faptul că el a vândut totul acum înainte să moară . sunt sigură că toate astea sunt minciuni deoarece el A făcut infart și nu s-a pregătit de moarte .
A avut animale oi ,vacă porci găini , Le-a dus pe toate pe terenul ei și a spus că le-a vândut și pe acestea .
Fratele tatălui cunoaște situația știe despre aceste lucruri, dar nici așa nu recunoaște.
Aș vrea să știu cum ar fi cel mai bine să procedez . din primărie mi s-a spus să-i dau doamnei partea ce i se cuvine prin notariat și să uit de tot ce-a fost făcut de el ca bunuri comune , obiectele personale si animale .
Mie personal mi se pare incorect . deoarece dorința tatălui era ca eu să rămân în casa aceea lucru pe care mama vitregă le știa .
Momentan mama vitrega refuza sa gasim o înțelegere și sa părăsească casa .
Ce pot face eu , fiind fiica tatălui meu , Moștenitor legal , pentru a intra in posesia casei ?
Au dreptul frății tatălui meu , 2 la număr , sa solicite succesiune după părinți ?
Va mulțumesc anticipat
Vio
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 05:49, 25 August 2023
Dacă după bunici n-a fost dezbătută susccesiunea, frații tatălui au acest drept, să-și ia cota lor parte.

Mama vitregă are calitatea de moștenitor rezervatar, 25% din cota parte a soțului ei.

Momentan n-o puteți evacua pentru că beneficiază de dreptul la abitație.
Ca să plece din casă, va trebui să-i plătiți o sultă.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)