Buna ziua,
prezint urmatoarea problema:
biroul meu este la etaj si are un geam termopan.
Geamul este de fapt partea superioara a unei usi din termopan.
Usa se afla jos la parter si face accesul catre biroul firmei vecine care se afla sub biroul meu.
Firma de jos a acoperit geamurile cu afise astfel incat lumina nu mai patrunde in birou.
Proprietarul firmei motiveaza ca este usa lui si ca nu il priveste faptul ca nu am lumina in birou cu toate ca restrictioneaza lumina din spatiul meu...
Ma puteti ajuta cu vreun sfat in privinta asta?
multumesc.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, puteti sesiza ITM, in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru nerespectarea prevederilor din HG nr. 1091/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru locul de munca, anexa 1
-pct.8. Iluminatul natural si artificial
8.1. In masura in care este posibil, locurile de munca trebuie sa aiba iluminat natural suficient si sa fie prevazut un iluminat artificial adecvat pentru sanatatea si securitatea lucratorilor.
8.2. Instalatiile de iluminat din incaperile cu posturi de lucru si de pe caile de acces si de
circulatie trebuie amplasate in asa fel incat sa nu existe riscul de accidentare a lucratorilor ca
rezultat al tipului de iluminat montat.
ITM va declansa o ancheta si dupa caz, in functie de responsabilitatile fiecarei firme, se vor da amenzi contraventionale.