avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate fina

Activitate fina

Răspuns la discuția comisia de concurs
institutie publica.
Poate fi schimbat presedintele comisiei de concurs inainte de proba de interviu ? Motiveaza ca a avut neintelegeri cu unul dintre candidati.
Multumesc.
Răspuns la discuția definitivare pe post
CIM a fost incheiat pe durata nedeterminata. Dar nu suntem deloc deschisi la minte. Daca sefii isi aduc aminte ca pe vremuri asa se proceda, sustin ca ar fi bine sa facem si acum la fel. Degeaba le spun ca nu are nici un rost. Si uite asa ne ingropam in hartii inutile.
La incheierea perioadei de proba ( institutie publica) a unui CIM, mai este necesar decizie pentru definitivarea pe post?
Multumesc.
Pentru participarea la concursul in vederea ocuparii unui post vacant, unul din concurenti a depus la dosarul de inscriere adeverinta medicala din care reiese ca are mai multe afectiuni si nu este inscris ca este apt de munca. Cum procedam? Daca va promova examenul si nu sanatatea nu i va permite sa si indeplineasca sarcinile?
Răspuns la discuția participare la concurs
Sanctiunea a ramas definitiva prin decizia curtii de apel din data de 23.11.2015, si s-a pus in aplicare de catre angajator la data de 04.12.2015. Nu a fost anulata de nici o instanta de judecata .
Răspuns la discuția participare la concurs
Art 248 (3) Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen.
Va intreb daca acest articol se poate aplica si in cazul unei persoane concediate disciplinar care doreste acum sa se inscrie la concurs pentru ocuparea unui post vacant. Persoana a fost concediata la data de 04.12.2015 prin la decizia curtii de apel .
O persoana concediata disciplinar pentru abateri repetate se poate inscrie la concurs pentru ocuparea unui post vacant in cdarul aceleiasi institutii care l-a concediat?