avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... participare la concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

participare la concurs

O persoana concediata disciplinar pentru abateri repetate se poate inscrie la concurs pentru ocuparea unui post vacant in cdarul aceleiasi institutii care l-a concediat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 6 Aprilie 2016
Daca indeplineste conditiile de participare se poate inscrie la concurs.

Mai ales, condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Art 248 (3) Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen.
Va intreb daca acest articol se poate aplica si in cazul unei persoane concediate disciplinar care doreste acum sa se inscrie la concurs pentru ocuparea unui post vacant. Persoana a fost concediata la data de 04.12.2015 prin la decizia curtii de apel .
Cand i s-a aplicat sanctiunea si daca aceasta a fost anulata de catre o instanta de judecata?
Sanctiunea a ramas definitiva prin decizia curtii de apel din data de 23.11.2015, si s-a pus in aplicare de catre angajator la data de 04.12.2015. Nu a fost anulata de nici o instanta de judecata .
Daca la conditiile specifice de ocupare a postului este mentionat si aspectul privind ca nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii .... ani, atunci nu poate participa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana sanctionata disciplinar poate participa la un concurs ... dana manea dana manea O persoana sanctionata disciplinar poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functii contractuale de conducere,dacca a contestat sanctiunea,insa ... (vezi toată discuția)
Sancțiune disciplinară Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Bună ziua. Ca urmare a unei cercetări disciplinare, un salariat a fost sancționat. Salariatul contestă în instanță decizia de sancționare. Procesul ... (vezi toată discuția)
Radierea concedierii disciplinare codulmuncii codulmuncii La art 248 ali. (3) din codul muncii se prevede urmatoarele: [b]Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă ... (vezi toată discuția)