avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O persoana sanctionata disciplinar poate participa la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O persoana sanctionata disciplinar poate participa la un concurs ...

O persoana sanctionata disciplinar poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functii contractuale de conducere,dacca a contestat sanctiunea,insa deocamndata instanta de judecata nu a solutionat cauza?
Simplul fapt ca a prezentat un cerificat de grefa care atesta ca pe rol se afla inregistrata cauza privind contestatia impotriva sanctiunii disciplinare, e suficient pentru participarea la concurs?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:41, 8 Decembrie 2021
Nu este suficient.
Imi puteti spune unde este precizat acest lucru? Stiu ca sanctiunea nu poate fi anulata decat de instanta sau faptul ca,potrivit dispozitiilor Codului Muncii se radiaza intr-un termen de 1 an, daca intre timp nu a mai savarsit abateri disciplinare.
Depunerea contestatiei impotriva sanctiunii disciplinare nu suspenda executarea acesteia si nici nu o anuleaza.

Pana la anularea de către instanta persoana in cauză este sancționat disciplinar.

Potrivit HG 286/2011, la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului pentru ocuparea respectivei funcţii contractuale.
In conditiile specifice si generale nu exista cerinta de a nu fi sanctionat disciplinar ci doar daca are cazier.
Cazier de care ,judiciar?

Alte discuții în legătură

Participare la concurs fina fina O persoana concediata disciplinar pentru abateri repetate se poate inscrie la concurs pentru ocuparea unui post vacant in cdarul aceleiasi institutii care l-a ... (vezi toată discuția)
Concurs contabil Camylaz Camylaz Buna ziua. Unde lucrez s-a scos un post de contabil iar conditiile de inscriere la concurs au fost ca toti candidatii sa aiba liceul economic/liceul cu diploma ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere redirina redirina Buna ziua. Sunt consilier asistent ( deocamdata, examenul de promovare in grad principal il dau deabia luni) cu o vechime de 5 ani si studii superioare, ... (vezi toată discuția)