Patronul unui afterschool mi-a trimis un contract in care apar 2 firme ca si prestator. E posibil asa ceva? Care-i motivul pentru care face asa ceva? Spunea ca nu vrea sa intre la TVA cu prima. Dar de ce nu vrea doar cu a doua?
Re-citeam aceasta postare si m-am gandit sa revin cu o actualizare. Desi am pierdut procesul, amenda nu a mai fost activata in sistem, desi au trecut mai bine de 3 ani.
Re-citeam aceasta postare si m-am gandit sa revin cu o actualizare. Desi am pierdut procesul, amenda nu a mai fost activata in sistem, desi au trecut mai bine de 3 ani.
Un mare distribuitor de autovehicule din Romania (nu o sa-i mentionez numele), promoveaza cu imagini si detalii atat pe site-ul oficial cat si prin intermediul unor pliante personalizate (specifice fiecarui model in parte) niste dotari care pe piata romaneasca nu se comercializeaza.
De exemplu: atat pe site cat si pe pliant se prezinta cu poze si detalii ca exista "frana cu actionare electronica" insa in realitate nu se comercializeaza acest model in Romania. Aici v-am prezentat un exemplu, insa in speta este vorba de cel putin 4 astfel de dotari care in realitate sunt inexistente, chiar si pe modelele de top (full option).
Datorita acestor promovari nerealiste (facute intentionat sau nu... ramane de vazut), precum si in urma unor omisiuni administrative (lipsa anexei cu specificatiile din contract), am fost indus in eroare, afectandu-mi in cele din urma decizia finala de cumparare a autoturismului recent achizitionat (acum 2 saptamani).
Ce-mi recomandati in acest sens? (reclamatie la protectia consumatorului, chemarea in judecata)
Tinand cont de conditiile legii de acum un an, privind cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului, sotia mea a optat pentru 1 an de concediu. Insa azi s-a promulgat legea care modifica aceste conditii, dupa cum probabil ati auzit deja.
Intrebarea mea este, ce ar putea face sotia ca sa ramana in acest concediu si al doilea an, tinand cont ca a optat pentru 1 an? Se poate sa-si modifice aceasta optiune? In luna Iunie implineste cele 11 luni. Multumesc!
Din punctul meu de vedere probele au fost suficiente insa instanta nici nu a vrut sa le ia in calcul. Am indicat ca norma metrologica impune sa nu existe mai multe auto in timpul masuratorii vitezei si sa nu existe incrucisari. Intocmai eu depaseam o masina. Politia nici macar nu a indicat o poza din care sa reiasa viteza. A varat un video ca proba si gata. Totodata prima instanta a aberat indicand o viteza de 104 km/h, viteza inexistenta pe video si nementionata nicaieri de intimat. Am sesizat aceste lucruri in apel dar la fel, nu a tinut cont. Plus ca s-a administrat o proba (cazier rutier) pe care eu nu l-am primit. Procelele s-au facut in lipsa ambelor parti. Si totusi ce optiuni mai sunt in cazul de fata? Cedo?
Am contestat un proces verbal de contraventie rutiera pe motiv de viteza. Am pierdut procesul in prima instanta dupa care am facut apel. Am pierdut si apelul in urma caruia s-a decis ca hotararea este definitiva. In continuare consider ca am dreptate, motiv pentru care as vrea sa continui procesul. Spuneti-mi va rog ce optiuni mai exista? Curtea de apel? As vrea sa mai solicit niste probe, gen norma metrologica oficiala, certificatul de etalonare (am primit doar un buletin de conformitate), manualul cinemometrului. Se mai poate cere in acest stadiu de proces? Pot cere reluarea procesului? Precizez ca am fost inregistrat cu viteza peste limita legala insa inregistrat cu litera F-fastest si concomitent cu inca 2 auto in aceiasi poza. Multumesc