avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate luiza37

Activitate luiza37

Am o angajata care a fost in CCC. Copilul a implinit 2 ani in urma cu cateva zile. In urma cu cateva luni mi-a spus ca nu vrea sa mai revina la servici si ma ruga sa ii desfiintez postul in asa fel incat sa poata beneficia de somaj. Cum firma funcioneaza in continuare si legislatia nu imi permite acest lucru, nu o pot ajuta. Acum nu reusesc sa o contactez pentru a vedea ce intentioneaza sa faca. Cum se procedeaza in acest caz? Cum ii pot inchide contractul? Trebuia reactivat automat la implinirea varstei de 2 ani a copilului sau se activeaza in urma cererii ei?
Buna ziua!
In cazul unui contract de munca de 8 ore pe zi, L-V si 5 ore suplimentare sambata (in fiecare sambata, chiar nu se poate altfel si nici nu se pot acorda ore libere platite), cum se vor inregistra in revisal aceste ore suplimentare? si cum se procedeaza?se face act aditional?
Răspuns la discuția concediu fara plata retroactiv
Si comisia?
Răspuns la discuția concediu fara plata retroactiv
Eu sunt seful lui si tot eu sunt conducerea. Cum procedez in acest caz?
Răspuns la discuția concediu fara plata retroactiv
Mai am o intrebare- cine ar trebui sa imi intocmeasca referatul de sesizare in cazul in care demarez cercetarea disciplinara? Mai avem doar un angajat, are aceeasi functie ca si angajatul care a lipsit si ...atat. Poate el sa imi faca sesizarea? Ce comisie de disciplina pot intocmi- eu si celallat angajat?
Răspuns la discuția concediu fara plata retroactiv
Chiar nu am avut cum sa ii aduc la cunostinta RI deoarece nu avenit la servici
Dupa absentarea de la locul de munca timp de 8 zile, un angajat vine cu o cerere de CFP pentru 20 zile datata cu prima zi in care a lipsit de la servici. Am obligatia de a aproba?
Regulamentul intern a fost modificat in timp ce acest angajat era in concediu de odihna (imediat dupa CO a absentat) si deci nu am avut cand sa i-l prezint. In acest nou regulament avem precizata perioada dupa care se poate demara cercetarea disciplinara in cazul absentelor nemotivate. Faptul ca nu l-a semnat inseamna ca nu i se aplica si lui?
Si v-as mai ruga sa ma lamuriti in ce priveste caracterul absentelor motivate sau nemotivate, cum se stabileste acest criteriu, in lege nu este precizat nimic clar (sau poate nu m-am documentat eu suficient).
Multumesc!