Dupa absentarea de la locul de munca timp de 8 zile, un angajat vine cu o cerere de CFP pentru 20 zile datata cu prima zi in care a lipsit de la servici. Am obligatia de a aproba?
Regulamentul intern a fost modificat in timp ce acest angajat era in concediu de odihna (imediat dupa CO a absentat) si deci nu am avut cand sa i-l prezint. In acest nou regulament avem precizata perioada dupa care se poate demara cercetarea disciplinara in cazul absentelor nemotivate. Faptul ca nu l-a semnat inseamna ca nu i se aplica si lui?
Si v-as mai ruga sa ma lamuriti in ce priveste caracterul absentelor motivate sau nemotivate, cum se stabileste acest criteriu, in lege nu este precizat nimic clar (sau poate nu m-am documentat eu suficient).
Multumesc!
Buna ziua,
Un angajat pt a beneficia de CFP trebuie sa-l solicite si sa-i fie aprobat in prealabil, nu ulterior efectuarii. Practic a fost absent nemotivat in cele 8 zile.
Noul RI intern trebuie sa fie adus la cunostinta pt a-si produce efecte fata de salariat. Acesta nu poate respecta niste reguli daca nu le cunoaste. In ceea ce priveste data de la care incepe cercetarea disciplinara, prev in noul RI, aceasta isi poate produce efecte in situatia lui.
Nu exista termenul de "absente motivate" in legislatie. Il puteti stabili dvs in RI daca doriti.
O puteti aproba , nu vad ce inconvenient ar putea fi... Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
Mai am o intrebare- cine ar trebui sa imi intocmeasca referatul de sesizare in cazul in care demarez cercetarea disciplinara? Mai avem doar un angajat, are aceeasi functie ca si angajatul care a lipsit si ...atat. Poate el sa imi faca sesizarea? Ce comisie de disciplina pot intocmi- eu si celallat angajat?