avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata retroactiv

Dupa absentarea de la locul de munca timp de 8 zile, un angajat vine cu o cerere de CFP pentru 20 zile datata cu prima zi in care a lipsit de la servici. Am obligatia de a aproba?
Regulamentul intern a fost modificat in timp ce acest angajat era in concediu de odihna (imediat dupa CO a absentat) si deci nu am avut cand sa i-l prezint. In acest nou regulament avem precizata perioada dupa care se poate demara cercetarea disciplinara in cazul absentelor nemotivate. Faptul ca nu l-a semnat inseamna ca nu i se aplica si lui?
Si v-as mai ruga sa ma lamuriti in ce priveste caracterul absentelor motivate sau nemotivate, cum se stabileste acest criteriu, in lege nu este precizat nimic clar (sau poate nu m-am documentat eu suficient).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:40, 7 Aprilie 2016
Comisia de cercetare disciplinara prealabila poate fi constituita si dintr-un singur membru si acela puteti fi si dvs.
Sau poate numiti pe altcineva pentru a nu se pune in discutie subiectivitatea persoanei desemnate sa efectueze cercetarea disciplinara.
Buna ziua,
Nu e nevoie de nicio comisie disciplinara, decat daca ati stabilit dvs acest lucru prin RI sau CCM.
Conf art 251 alin 2 CM "În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se respecta codul muncii la primarie?nu cred monicagh monicagh -conform legii fiecare institutie publica ar trebui sa aiba un regulament intern , pe care sa-l aduca la cunostinta angajatilor , dar la noi la primarie cand ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)