avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata retroactiv

Dupa absentarea de la locul de munca timp de 8 zile, un angajat vine cu o cerere de CFP pentru 20 zile datata cu prima zi in care a lipsit de la servici. Am obligatia de a aproba?
Regulamentul intern a fost modificat in timp ce acest angajat era in concediu de odihna (imediat dupa CO a absentat) si deci nu am avut cand sa i-l prezint. In acest nou regulament avem precizata perioada dupa care se poate demara cercetarea disciplinara in cazul absentelor nemotivate. Faptul ca nu l-a semnat inseamna ca nu i se aplica si lui?
Si v-as mai ruga sa ma lamuriti in ce priveste caracterul absentelor motivate sau nemotivate, cum se stabileste acest criteriu, in lege nu este precizat nimic clar (sau poate nu m-am documentat eu suficient).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:40, 7 Aprilie 2016
In principiu, seful lui direct ar trebui sa sesizeze conducerea despre acest lucru.
Eu sunt seful lui si tot eu sunt conducerea. Cum procedez in acest caz?
In acest caz, aveti dreptul sa constatati printr-un referat ca salariatul lipeste nemotivat de la locul de munca.
Si comisia?
O stabiliti dvs. prin decizie interna.

Alte discuții în legătură

Se respecta codul muncii la primarie?nu cred monicagh monicagh -conform legii fiecare institutie publica ar trebui sa aiba un regulament intern , pe care sa-l aduca la cunostinta angajatilor , dar la noi la primarie cand ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)