avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SE RESPECTA CODUL MUNCII LA PRIMARIE?NU CRED
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SE RESPECTA CODUL MUNCII LA PRIMARIE?NU CRED

-conform legii fiecare institutie publica ar trebui sa aiba un regulament intern , pe care sa-l aduca la cunostinta angajatilor , dar la noi la primarie cand l-am cerut mi s-a spus ca nu contine altceva decat ceea ce este in codul muncii si ca trebuie sa faci cerere scrisa ca sa -l poti citi. E corect, pe cine pot sesiza in legatura cu acest lucru????
-in regulament trbuie sa apara la cate absente nemotivate se poate incepe cercetarea administrativa , sau nu ?
-la nivel de primarie se constituie comisie de disciplina doar daca sunt abateri disciplinare , sau ea exista si daca nu sunt abateri disciplinare?
-in caz de absente nemotivate (vorba vine, ca de fapt e mana primarului la mijloc), cum incepe cercetarea disciplinara ?Mie mi s-a facut un referat si l-au inregistrat la secretariat.Mi l-au adus la cunostinta la o saptamana dupa ce l-au facut , cu toate ca zilnic am fost la servici , si mi-am indeplinit atributiile pe care le-am avut inainte(in fisa postului apar ca subordonat la doua compartimente, si nu mi-au dat in scris ca trebuie sa lucrez la celalalt compartiment , si seful de acolo m-a pus nemotivat ).Trebuia sa primesc in scris ca de la data de . trebuie sa lucrez la celalalt?Trebuia sa mi se dea un exemplar din referatu ce mi s-a facut ?La trei zile dupa referat mi se cere nota explicativa, dar nu stiu daca asa incepe cercetarea prealabila , pentru ca in situatia asta ei nu au respectat regulile de la cercetare disciplinara(nu m-au convocat cu 5 zile inainte , nu au precizat data , locul , ora.....doar a venit la mine tipa de la personal si mi-a spus semneaza ca ai primit , si ai o jamatate de ora sa mi-l predai )
VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PUTETI SA MA AJUTATI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 15 Decembrie 2007
Va puteti adresa Ministerului de Interne si Reformei Administrative in cazul in care considerati ca in cadrul Primariei unde lucrati nu exista R.O.I.
In R.O.I. se poate stipula la cate zile de absente nemotivate poate incepe cercetarea disciplinara prealabila.
Regulamentul intern se aduce la cunostintă salariatilor prin grija angajatorului si îsi produce efectele fată de salariati din momentul încunostintării acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata retroactiv luiza37 luiza37 Dupa absentarea de la locul de munca timp de 8 zile, un angajat vine cu o cerere de CFP pentru 20 zile datata cu prima zi in care a lipsit de la servici. Am ... (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)