As vrea sa vand produse handmade legal.
Ce ar fii mai avantajos (ca si taxe) si ca intretinere de infiintat: PFA, SRL sau II?
Vreau sa vand accesorii pentru nunta (coronite, cocarde, bratari, buchete) realizate manual din hartie. Nu am nici o diploma pentru asa ceva, iar accesoriile le fac acasa (deci nu am sediu).
As vrea legal sa pot sa includ si decoratiuni facute de mama mea (decoratiuni cu lumanari, cosuri impletite), care sunt tot handmade facute, tot acasa. Pe mama mea eventual o pot adauga ca angajat sau daca nu le vindem de la aceeasi firma/pfa etc.
De precizat ca aceasta mica afacere nu ar aduce profituri lunare.
Cateva materiale sunt adunate (am realizat ceva produse pentru mine), dar nu la toate am pastrat bonurile/facturile.
Buna,
Am facut de curand cununia civila, iar dupa strigare am observat ca numele mamei mele (al sotiei) a fost cel care era in certificatul de nastere. Parintii mei au divortat in urma cu 20 ani si mama a trecut la numele de fata.
Ma incurca cu ceva faptul ca in certificatul de casatorie apare numele de casatorie al mamei si numele de fata? Situatia nu mi se pare grava avand in vedere ca parintii pot divorta si dupa casatoria mea, deci ar fi cam aceasi situatie.
Avand in vedere ca poarta nu este stricata, merge perfect, nu cred ca se incadreaza la 'reparatii'... in fine...
Nu inteleg de ce nu se poate face cu poarta asa cum se face cu gazul/centrala la blocurile vechi: cine vrea isi pune, plateste iar cine nu vrea, nu plateste. In cazul in care cei care nu au platit/nu au vrut se razgandesc, atunci platesc si ei, iar cei care au platit initial primesc bani din investitia initiala.
Buna,
De curand m-am mutat la apartament nou, unde avem o curte pt parcare. Acea curte are o poarta care se vrea automatizata.
Eu am spus ca nu sunt de acord cu automatizarea ei.
La ultima sedinta (la care nu am reusit sa ajung) s-a decis ca se vor strange lunar bani pt automatizare.
Cand s-a afisat lista de plata am spus administratorului ca eu nu vreau sa dau banii pt automatizare (pusi sub forma unui fond de reparatii), dar restul de cheltuieli le platesc. Deci practic restul locatariilor pot pune automatizarea, iar eu sa nu primesc telecomanda pt deschiderea portii urmand ca eu sa deschid/inchid manual poarta.
Administratorul mi-a spus ca in cazul in care nu dau toti banii mi se face chitanta pt banii dati si raman restanta, urmand ca dupa 3 luni de restante sa fiu data in judecata de catre asociatia de locatari.
Avand in vedere ca obligatiile (apa, curentul, curatenia, gunoiul, administratia) le platesc, dar ceva extra (care nu este ceva necesar) nu vreau sa platesc, ce as putea face? Si este tocmai legal faptul ca vor sa ma oblige sa contribui la ceva cu care nu sunt tocmai de acord si mai este si destul de scump?
Inca nu am semnat contractul de vanzare-cumparare.
Fiecare apartament are instalatie electrica facuta + contor electric individual.
La apa: sunt instalate si apometrele individuale, este si apa, dar nu e platit bransamentul.
Firma care asigura apa in localitate sustine ca contorul de precizie instalat in curte, nu este pus de ei. Acuma nu stiu cine ar trebui sa plateasca taxa de bransare. (Ca si exemplu mi s-a dat gazul: cand trec pe numele meu gazul, platesc o taxa de bransare dar este mai mica, undeva la 15 lei si atunci nu se face asa mare caz, pe cand la apa tot eu ar trebui sa platesc, dar suma este mai mare)
Mi se pare ca sunt 3 situatii:
1. se plateste bransamentul pentru toata vila (contorul de precizie)
2. se plateste pentru contorul de precizie + pentru fiecare ap. 600 lei
3. se plateste doar pentru apartament 600 lei.
Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament nou.
Apartamentul este intr-o vila (parter + etaj = 4 apartamente). Toata vila este legata la apa si la canal.
Dezvoltatorul sustine ca el este obligat sa aduca utilitatile pana in curtea imobilului, iar el a facut mai mult, avand in vedere ca in apartamente sunt montate si ceasuri si apa este legata.
Pentru a se realiza plata apei, trebuie facuta asociatie de locatari si abia apoi se plateste bransarea la apa.
Cine trebuie sa plateasca bransarea apei? Dezvoltatorul sau eu, in calitate de cumparator.
Am inteles ca vila are un contor de precizie in curte, iar dezvoltatorul sustine ca el ar plati doar taxa pentru bransarea acelui contor la apa, iar taxele care vor mai departe cei de la firma de apa sa le perceapa sunt problema mea.