avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datul in judecata pentru restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datul in judecata pentru restante

Buna,

De curand m-am mutat la apartament nou, unde avem o curte pt parcare. Acea curte are o poarta care se vrea automatizata.
Eu am spus ca nu sunt de acord cu automatizarea ei.
La ultima sedinta (la care nu am reusit sa ajung) s-a decis ca se vor strange lunar bani pt automatizare.
Cand s-a afisat lista de plata am spus administratorului ca eu nu vreau sa dau banii pt automatizare (pusi sub forma unui fond de reparatii), dar restul de cheltuieli le platesc. Deci practic restul locatariilor pot pune automatizarea, iar eu sa nu primesc telecomanda pt deschiderea portii urmand ca eu sa deschid/inchid manual poarta.
Administratorul mi-a spus ca in cazul in care nu dau toti banii mi se face chitanta pt banii dati si raman restanta, urmand ca dupa 3 luni de restante sa fiu data in judecata de catre asociatia de locatari.
Avand in vedere ca obligatiile (apa, curentul, curatenia, gunoiul, administratia) le platesc, dar ceva extra (care nu este ceva necesar) nu vreau sa platesc, ce as putea face? Si este tocmai legal faptul ca vor sa ma oblige sa contribui la ceva cu care nu sunt tocmai de acord si mai este si destul de scump?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:08, 1 Septembrie 2016
Principial si conform legii 230/2007, dar si normelor de aplicare a legii din HG 1588/2007 hotararile luate in AG cu majoritate de voturi dintre cei prezenti se aplica si celor care au lipsit de la AG sau, daca au fost prezenti, nu au fost de acord.

Asadar, daca este o hotarare a AG, trebuie sa platiti acea suma, altfel, asa cum v-a spus si administratorul, ramaneti restanta.
Restanta se penalizeaza si dupa 3 luni de neachitare a sumei puteti fi actionata in judecata.

Trebuie sa intelegeti ca intr-o comunitate hotararile luate de majoritatea prezenta la AG se aplica tuturor proprietarilor.
Daca la sedinta s-a stabilit ca acea poarta de acces se se automatizeze,nu cred ca puteti opta sa nu platiti.
Majoritatea asa a hotarat,iar restul locatarilor trebuie sa se conformeze.
Avand in vedere ca poarta nu este stricata, merge perfect, nu cred ca se incadreaza la 'reparatii'... in fine...
Nu inteleg de ce nu se poate face cu poarta asa cum se face cu gazul/centrala la blocurile vechi: cine vrea isi pune, plateste iar cine nu vrea, nu plateste. In cazul in care cei care nu au platit/nu au vrut se razgandesc, atunci platesc si ei, iar cei care au platit initial primesc bani din investitia initiala.
Modul acesta de rezolvare este de luat in seama, insa se poate face numai in cadrul asociatiei dv., daca aveti cu cine va intelege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii in cazul lipsei bugetului de cheltuieli coryzalia coryzalia In blocul nostru, atat comitetul vechi cat si cel proaspat \\\\\\"inscaunat\\\\\\", [b]nu a supus aprobarii adunarii generale acest buget[/b], ci doar ... (vezi toată discuția)
Presedinte rau intentionat veroniquero veroniquero Buna ziua! Sunt administrator cu atestat la o asociatie de proprietari si angajat cu carte de munca, caci asa a vrut presedintele de pe vremea cand am ... (vezi toată discuția)
Restante fond reparatii coryzalia coryzalia Avem un locatar care nu plateste fd de reparatii, contestand legalitatea stabilirii acestuia - adica, spune dansul, AG in care s-a hotarat contributia la acest ... (vezi toată discuția)