avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante fond reparatii

Avem un locatar care nu plateste fd de reparatii, contestand legalitatea stabilirii acestuia - adica, spune dansul, AG in care s-a hotarat contributia la acest fond nu ar fi fost statutara deoarece nu ar fi participat la ea 50%+1 din proprietari, desi cei prezenti atunci au spus ca nu mai vor sa vina la o a 2-a sedinta pt ca niciodata nu au venit la sedinta reconvocata mai multi decat la prima, asadar au hotarat in unanimitate - cu exceptia acelui locatar - sa se ia in considerare ca valabile tot ceea ce se va hotari in acea AG. (La acea AG au participat 30 proprietari din 45 cat ar fi fost cvorumul necesar). Totodata contesta si includerea pe lista de intretinere a fondului in rubrica "chelt. pe cota-parte indiviza", sustinand ca nu este o cheltuiala ca celelalte cuprinse in aceeasi rubrica si ca in acea coloana ar trebui incluse cheltuielile care se fac efectiv cu reparatiile, iar fondul de reparatii sa fie intr-o coloana de sine statatoare, ca si fondul de rulment.

Acest locatar isi achita cu cardul lunar cotele de intretinere din care isi scade contributia la fd de reparatii, astfel incat sa nu poata fi acuzat ca nu-si plateste intretinerea. Deci acumuleaza luna de luna restante la fondul de reparatii.

Cum putem rezolva problema astfel incat sa recuperam restantele si sa-l obligam sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: coryzalia , utilizator 14:09, 30 Noiembrie 2014
Acum, si locatarul spune niste adevaruri. Hotararea privind fondurile se iau in adunarea generala legal intrunita. La reconvocare pot fi prezenti minim 3 locatari.
In primul paragraf pe care l-ati postat, proprietarul are dreptate in cele sustinute.
- AG convocata si reconvocata daca initial nu se intruneste 50 + 1% dintre proprietari;
- pe lista fondul de reparatii pe coloana separata;
- ca-si achita cu cardul este perfect;
- orice proprietar poate plati atat cat vrea (bine ca plateste ceva).

Reconvocati AG si hotarati ce si cum cu fondul de reparatii, astfel incat sa nu fie contestabila aceasta hotarare, privind legalitatea luarii ei.
Totusi, cf legii, fd de reparatii este obligatoriu, deci nu se pune problema ca existenta acestuia sa fie votata, ci doar cuantumul de plata lunar...deci oricum ar fi fost votat acest cuantum la cea de-a 2-a sedinta, iar pe lista de intretinere este trecut in coloana separata, doar ca in cadrul rubricii "cheltuieli pe cota-parte indiviza" unde sunt si alte coloane cu cheltuieli care se repartizeaza astfel....eu asa am vazut ca este trecut peste tot si la alte blocuri, dar domnul respectiv se leaga de orice chichita fara nici o relevanta practica doar ca sa nu plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rubrica restante in listele de plata florin555 florin555 Buna ziua, In conformitate cu Ordinul 3103 din 2017, listele de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari contin la rubrica ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 In adunarea generala a asociatiei s-a hotarat ca penalitatea de intarziere la plata a sumelor datorate de proprietari , care conf Lg 203/2007 este de max.0.02% ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa plateasca la fondul de reparatii florin555 florin555 Buna ziua, Fac parte dintr-o asociatie cu 14 apartamente unde ne putem gestiona foarte dificil. Doresc sa va adresez urmatoarele intrebari: 1. Ce pot face ... (vezi toată discuția)