avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rubrica restante in listele de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rubrica restante in listele de plata

Buna ziua,

In conformitate cu Ordinul 3103 din 2017, listele de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari contin la rubrica RESTANTE urmatoarele:
- cota de contributie;
- fond de rulment;
- penalizari;
- total restante.

As vrea sa va intreb unde ar trebui sa se regaseasca restantele la fondul de reparatii.
Din punctul meu de vedere ar trebui sa se regaseasca in "cotele de contributie", dar am vazut multe modele unde fondul de reparatii se afiseaza separat la rubrica de restante plus ca probabil unii locatari ar putea cere sa se vada aceste restante separat.

Imi puteti spune opinia d-voastra ?

Multumesc.
Cu respect, Florin
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
florin555, utilizator
Cel mai recent răspuns: florin555 , utilizator 13:11, 26 Iulie 2018
Eu am rubrica de fd de reparatii si alaturi restanta fd reparatie.Am scos cota aia de contributie ca nu intelegea nimeni cat are de plata.Deci am, in ordinea asta( dupa celelalte cheltuieli) : intretinere in avans,penalizari,total luna curenta+penalizari, restante , total de plata,fd rulment constituit,restante fd rulment , fd reparatii constituit si restante fd reparatii.
florin555 a scris:

Buna ziua,

În conformitate cu Ordinul 3103 din 2017, listele de plata a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari conțin la rubrica RESTANTE următoarele:
- cota de contribuție;
- fond de rulment;
- penalizări;
- total restanțe.

Vă rog să arătați și modelul de liste pe care-l aveți la Asociația dvs., să facem comparație între liste.
În așa-zisa Asociație de Proprietari de care cu rușine aparțin forțat, există asemenea ciudățenie de listă de plată, unde la rubricile Fond de Reparații și Cheltuieli Gospodărești sunt niște sume dubioase - [ link extern ]
La noi, contabilitatea e jenantă și ilegală !
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu ma intereseaza sa facem comparatie intre liste sau ce sume dubioase aveti d-avoastra in listele de plata. Administratorul nostru este de moda veche, iar eu i-am pus la dispozitie un model dupa care acum lucreaza (modelul este intocmit in conformitate cu Ordinul 3103 din 2017).
Am nevoie doar de pareri obiective cu privire la restantele pe fondul de reparatii. Dupa cum am mai spus, este destul de evident pentru mine ca "fondul de reparatii" este o cota de contributie lunara si aceasta ar trebui sa apara in aceasta rubrica la zona de restante.
Credeti ca se justifica identificarea separat a restantelor la fondul de reparatii ?
Nu prea...pentru ca oricum este bagat in intretinere...doar ca sa stie locatarul cat din intretinere reprezinta fd de reparatii.
Am discutat la una din companiile ce produc soft special pentru administrat imobile si mi-au spus ca ei au posibilitatea de a seta cea ce vrei sa vezi in lista de plata pe coloana de restante (se poate vedea simplificat, adica doar totalul restantelor sau detaliat pe cea ce vrei sa afisezi). Pentru ei, modelul din Ordinul 3103/2017 este doar orientativ, iar clientii pot seta cea ce vor sa vada in coloana de restante.
Pentru mine problema este lamurita.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
florin555, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante fond reparatii coryzalia coryzalia Avem un locatar care nu plateste fd de reparatii, contestand legalitatea stabilirii acestuia - adica, spune dansul, AG in care s-a hotarat contributia la acest ... (vezi toată discuția)
Previziune bvc 2017 Mytro Mytro Un cenzor al unei asociatii de proprietari sustine ca BVC previzionat pe 2017 ar trebui sa fie echilibrat . Venituri = Cheltuieli , ceea ce mie mi se pare o ... (vezi toată discuția)
Penalitati gera905 gera905 Buna seara. Daca taxe locative/luna sunt de exemplu 50 lei si fondul de rulment 40 lei , pe lista de plata ar trebui sa figureze total plata 90 lei ? Sau ar ... (vezi toată discuția)