avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt obligatiile dezvoltatorului legat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt obligatiile dezvoltatorului legat de bransamentul la apa si canal?

Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament nou.
Apartamentul este intr-o vila (parter + etaj = 4 apartamente). Toata vila este legata la apa si la canal.
Dezvoltatorul sustine ca el este obligat sa aduca utilitatile pana in curtea imobilului, iar el a facut mai mult, avand in vedere ca in apartamente sunt montate si ceasuri si apa este legata.
Pentru a se realiza plata apei, trebuie facuta asociatie de locatari si abia apoi se plateste bransarea la apa.
Cine trebuie sa plateasca bransarea apei? Dezvoltatorul sau eu, in calitate de cumparator.

Am inteles ca vila are un contor de precizie in curte, iar dezvoltatorul sustine ca el ar plati doar taxa pentru bransarea acelui contor la apa, iar taxele care vor mai departe cei de la firma de apa sa le perceapa sunt problema mea.
Cel mai recent răspuns: andreeapopa20 , utilizator 10:33, 14 Aprilie 2016
In contractul de achizitie imobil,ce clauze ati prevazut referitor la asigurarea utilitatilor in apartamentul proprietate personala ?
Daca prin contract este prevazut asigurarea utilitatilor in imobil iar contorizarea individuala intra in sarcina proprietarilor,inseamna ca instalarea apometrelor individuale intra in sarcina dv
Dezvoltatorul a asigurat instalatie electrica aferent fiecarei proprietati si contor electric individual ?
Studiati cu atentie contractul asumat cu dezvoltatorul
Inca nu am semnat contractul de vanzare-cumparare.
Fiecare apartament are instalatie electrica facuta + contor electric individual.
La apa: sunt instalate si apometrele individuale, este si apa, dar nu e platit bransamentul.

Firma care asigura apa in localitate sustine ca contorul de precizie instalat in curte, nu este pus de ei. Acuma nu stiu cine ar trebui sa plateasca taxa de bransare. (Ca si exemplu mi s-a dat gazul: cand trec pe numele meu gazul, platesc o taxa de bransare dar este mai mica, undeva la 15 lei si atunci nu se face asa mare caz, pe cand la apa tot eu ar trebui sa platesc, dar suma este mai mare)

Mi se pare ca sunt 3 situatii:
1. se plateste bransamentul pentru toata vila (contorul de precizie)
2. se plateste pentru contorul de precizie + pentru fiecare ap. 600 lei
3. se plateste doar pentru apartament 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa contor gaze ana323 ana323 Buna ziua, Intrebarea mea este cine plateste taxa de punere in functiune contor gaze pentru un apartament nou. Dezvoltatorul sustine ca trebuie sa o platesc ... (vezi toată discuția)
Furnizarea apei potabile. bună ziua! vă aduc la cunoștință ... IonPopescu-B IonPopescu-B Furnizarea apei potabile. Bună ziua! Vă aduc la cunoștință o șarlatanie de partid. Firma care furnizează apa în localitatea mea de domiciliu este una ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire apometre motanila motanila In urma cu 15 ani am hotarat ca bransarea la apa rece si calda sa fie facuta de pe coloanele de la baie cele de la bucatarie sa fie anulate. Pe coloana de apa ... (vezi toată discuția)