Am omis sa mentionez ca fiul meu a fost diagnosticat cu ADHD de catre CMBRAE - si evident s-au emis tot felul de avize care sa ateste acest lucru. Multumesc inca odata
Buna ziua,
pustiul meu de 13 ani (impliniti in ianuarie 2017) aflandu-se in incinta scolii, in timpul recreatiei a bruscat/impins un alt coleg, coleg care in cadere s-a lovit cu capul de catedra clasei. Dupa terminarea cursurilor, colegul bruscat - impreuna cu mama sa s-au prezentat la spital si conform legilor, spitalul a anuntat organele politienesti. In ziua urmatoare, la scoala s-a prezentat agentul de proximitate care a intocmit un raport (anchetand inainte situatia), iar directiunea scolii m-a informat pe mine (parintele copilului acuzat) ca pentru altercatia mai sus mentionata a fost depusa o plangere penala. Rugamintea mea catre dvstra este sa imi precizati ce urmari poate avea aceasta plangere penala impotriva fiului meu si a mea ca tutore al lui ?
Va multumesc respectuos pentru intelegere si ajutorul oferit
Indraznesc sa va intreb daca aveti cunostinta asupra legii scoateri de la intretinere a copiilor cu varsta mai mica de 3 ani - mai exact daca aceasta lege este deja intrata in vigoare si daca m-ati putea ajuta va rog cu o cerere/un formular prin care m-as putea adresa asociatiei de proprietari asupra acestei legi?
Sunt parintele unei fetite de 11 ani jumatate, care nu detine cont de facebook.
In urma cu aprox. 3 saptamani, un pusti cu varsta de aprox. 14 ani si-a permis sa posteze pe pagina personala a contului sau de facebook, o imagine in care fiica mea era in parc, peste care a adaugat un text agresiv cu contotatie sexuala + un comentariu "datii ca poate ii e foame". [editat de admin - nu e cazul sa fiti atat de explicit].
Personal am aflat de existenta acestei postari printr-un amic al fiului meu de 16 ani, ce il avea in lista de prieteni pe pustiul care a postat imaginea.
In afara de faptul ca am mers imediat la scoala de care apartine pustiul si am solicitat sa fiu contactat de catre parintii acestuia (cei de la scoala au refuzat implicarea si m-au indrumat catre sectia de politie) iar ulterior am depus o sesizare la sectia de politie, ce alte demersuri as mai putea intreprinde ?
Ce pedepse legale se aplica in asemenea situatii?
Pustiul este raspunzator direct ori cum se procedeaza ?