avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate FodorLevente

Activitate FodorLevente

Va scriu exact ce s-a intamplat,si rog raspuns cat mai concret!
M-au dat in judecata cu faptul ca am daramat 45 m de gard,si l-am mutat cu un metru spre vecin. In timpul procesului, au venit si cu altceva,cu faptul ca eu nerecunoscand fapta de furt,si nu ne putem intelege cu gardul,ei cer revenirea la cadastrul vechi ,adica legea 115/1938,art.6,. Terenul dintre cei doi vecini a fost indreptat in "94,impartind egal loturile. Vecinul meu a cumparat acest lot in 2013,a avut metri 2, adecvati, a semnat masuratorile topografului,a inregistrat terenul la cadastru,cu numar nou (inainte era ex.1234,iar numerele noi apar ex.53645),si acum vine si cere dupa cadastrul vechi invochand legea 115/1938. Mai mult,azi au fost topografii alesi de judecator,si au aratat ca nu eu am furat din terenul lor,ci ei au construit gardul cu 30 cm total pe terenul meu. Deasemenea au constatat ,ca in momentul in care s-a indreptat proprietatile( In 94),eu am dobandit 65 mp, iar el numai 45 mp. Dar eu am cumparat acest teren in 2007,si nu am stiut de aceasta indreptare. Am avut cei 650 mp cumparati,si nu m-a interesat restul.Probabil ca ,el fiind inconjurat de terenuri ale statului,iau dat din alt loc cei 20 mp,fiindca si el are ai lui 950 mp.Terenul lui a fost retrocedat in 2008 de la stat proprietarului de drept,iar acesta l-a vandut in 2013 actualului proprietar.Acesta cu ce drept cere sa se revina la vechiul cadastru,acum in 2016,cand eu am facut anumite constructii pe acest tren? Poate sa ceara despagubire pe cei 20 mp care i-au fost luate in 1994 (dar i-au fost date din alt loc),din moment ce el are toata suprafata cumparata in 2013 de 950 mp,a semnat planul CF,si a primit un nou numar cadastral?
Vecinul meu a construit gardul pe terenul meu,luandu-mi 10 mp de teren.Gardul fiind din caramida,si avand 35 m, am hotarat sa vand acest teren.Cat e minimul de teren care se poate vinde prin lege? Pot vinde acest teren de 10 mp?
Răspuns la discuția Legea 115/1938
Da. Multumesc!
Răspuns la discuția Legea 115/1938
Nu credeti sau e sigur? In ce conditii le poate invoca?
Discuție Legea 115/1938
Buna ziua !
Am cumparat un teren (de la socrul meu) de 650 mp,in 2007.In vecinatatea mea,era un teren care a fost nationalizat,de 950 mp,si care a fost retrocedat proprietarului in 2008. .Mentionez ca linia de hotar intre mine si proprietarul mentionat mai sus,a fost indreptat,in perioada cand terenul inca apartinea statului (in anii "90),de catre cadastrul de la primarie,mentinandu-se ca suprafata ambele teritorii. Proprietarul care a redobandit terenul in 2008,a venit cu un avocat (intre timp eu chiar imi construiam casa),si mi-a adus la cunostinta ca granituirea nu este in regula,cu toate ca avem amandoi suprafetele in mp aferente. Am zis ca e ok,bine ca a venit acum,inainte de a-mi amenaja curtea sa stabilim exact granita intre noi. Dar cand a observat faptul ca daca revenim la vechea granituire (cea inainte de indreptare),el primeste deal si eu şes,sa razgandit,si a renuntat. Intre timp a vandut terenul (in 2013-2014),si acum actualul proprietar (poate din rautate,fiindca altfel nu imi explic),cere granituirea dupa legea 115/1938.Mentionez ca intre timp noi si inca doua case am tras gazul si apa exact pe acest teritoriu,am construit un garaj tot acolo,si ar lua intrarea a 2 case. Vecinul actual,cand a cumparat acest teren,a chemat topografii,i-au masurat terenul (masuratoare care i-a dovedit ca are terenul in regula), a semnat actele topo,i sa dat un nou numar cadastral (ex. 54352),iar acum sa razgandit,si vrea terenul dupa legea 115. Ce pot face? Mentionez ca suntem in judecata tot pentru acest gard,el sustinand ca am mutat gardul inspre el cu un metru (45 m de gard de caramida,in 3 zile ,cu toate ca topografii mi-au demonstrat ca nu are dreptate,chiar el este la mine cu tot gardul,cu 30 cm),si el ma ameninta ca daca nu ma linistesc,si nu-i dau si partea de sub gard lui,o sa ceara avocatului sa se aplice legea 115/1938 art.6.
Răspuns la discuția Granituire
Maine am proces,au tras toti de timp,si trebuie sa dau un raspuns daca vreau intelegere sau nu. Azi i-am trimis vecinului un email, (fiindca cum va spuneam traieste in Irlanda)cu cerintele mele,specificand faptul ca vreau banii cheltuiti inapoi,fiindca e nedrept ce se intampla. Daca maine judecatorul hotareste o expertiza topo,dupa expertiza nu pot cere cheltuielile inapoi, in cazul in care am dreptate ? Nu asi semna nici o intelegere,numai in cazul in care asi fi despagubit. Se poate? Azi am trimis cerintele mele si probabil el si-a anuntat si avocatul. In caz contrar asi relua judecata. Nu vreau altceva decat banii care i-am investit in prostia lui.
In ce consta intelegerea? In nimic. Dupa ce abereaza ca i-am furat pamantul,acum doreste (cu toate ca gardul este pe teritoriul meu,e drept,asta o spun fara expertiza judecatoreasca,ci dupa masuratori topo platite de mine,dar cu parafa topografului,sa ii dau si pamantul de sub gard,(binenteles impreuna cu pamantul deja existent la el) si sa raman si cu paguba procesului.Deci,defapt nu e nici o intelegere,dar am zis ,pentru linistea amandurora sa vina odata expertii si dupa sa negociem. Se poate? Multumesc anticipat !
Discuție Granituire
Buna ziua !
Vecinul meu, acum 2 ani,m-a rugat sa-i permit ridicarea unui gard de caramida,in locul gardului existent,care a fost construit in totalitate de mine,si terminata cu o luna inainte sa vina el cu cererea.Era un gard nou nout,estetic frumos,dar precizez ca vecinul s-a mutat dupa ce eu am terminat acest gard,si vroia sa-si inconjoare toata suprefete cu gard de caramida. Pentru gardul meu,eu nu am cerut nici un ban,si am hotarat sa-i dau aprobarea, astfel s-a apucat si pe fundatia mea,a construit acest gard de caramida,de 45 m. Toate bune si frumoase,pana intr-o zi cand,m-a dat in judecata,direct,fara a ma consulta,pentru faptul ca in luna noiembrie 2014,(vecinul locuieste in Irlanda,si are o videocamera montata pe mosia lui) cineva a scos videocamera din functiune pentru 3 zile, iar eu am mutat gardul de 2,5 m x 45 m, cu 1 m inspre el.Am inceput judecata,iar el intre timp (dupa jumatate de an de judecata),si-a dat seama ca nu am mutat defapt tot gardul (45 m),ci numai 7-9 m din el.Nu are nici un martor,nici logica nu- l ajutat,(cum sa darami si sa reconstruiesti un gard de 45 m in noiembrie, in 3 zile,cu fundatie cu tot) . Intre timp am adus un topograf (nu judiciar,inca nu am ajuns acolo) pentru linistea mea,iar acesta mi-a confirmat ca de fapt el este la mine cu gardul,cu 30 cm. Acum vrea sa ne impacam,dar inca nu este pe deplin convins cs nu am comis fapta,si cu nerusinare imi cere sa-i dau tot pamantul de sub gard lui.Am cheltuit o groaza de bani pe un neadevar,vis al lui,iar daca ma impac cu el,pierd si cheltuielile de judecata,daca aducem topografi,mai platesc si pe ei,trebuie intabulat din nou terenurile,deci numai pierderi si pierderi.Ce sa fac? Cum pot recupera din banii cheltuiti pe o nechibzuinta omeneasca,fara sa fiu vinovat? Sa continui procesul,sa nu fiu de acord cu impacarea pana nu-mi plateste banii de judecata? Sunt in sah !!!