avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 115/1938
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 115/1938

Buna ziua !
Am cumparat un teren (de la socrul meu) de 650 mp,in 2007.In vecinatatea mea,era un teren care a fost nationalizat,de 950 mp,si care a fost retrocedat proprietarului in 2008. .Mentionez ca linia de hotar intre mine si proprietarul mentionat mai sus,a fost indreptat,in perioada cand terenul inca apartinea statului (in anii "90),de catre cadastrul de la primarie,mentinandu-se ca suprafata ambele teritorii. Proprietarul care a redobandit terenul in 2008,a venit cu un avocat (intre timp eu chiar imi construiam casa),si mi-a adus la cunostinta ca granituirea nu este in regula,cu toate ca avem amandoi suprafetele in mp aferente. Am zis ca e ok,bine ca a venit acum,inainte de a-mi amenaja curtea sa stabilim exact granita intre noi. Dar cand a observat faptul ca daca revenim la vechea granituire (cea inainte de indreptare),el primeste deal si eu şes,sa razgandit,si a renuntat. Intre timp a vandut terenul (in 2013-2014),si acum actualul proprietar (poate din rautate,fiindca altfel nu imi explic),cere granituirea dupa legea 115/1938.Mentionez ca intre timp noi si inca doua case am tras gazul si apa exact pe acest teritoriu,am construit un garaj tot acolo,si ar lua intrarea a 2 case. Vecinul actual,cand a cumparat acest teren,a chemat topografii,i-au masurat terenul (masuratoare care i-a dovedit ca are terenul in regula), a semnat actele topo,i sa dat un nou numar cadastral (ex. 54352),iar acum sa razgandit,si vrea terenul dupa legea 115. Ce pot face? Mentionez ca suntem in judecata tot pentru acest gard,el sustinand ca am mutat gardul inspre el cu un metru (45 m de gard de caramida,in 3 zile ,cu toate ca topografii mi-au demonstrat ca nu are dreptate,chiar el este la mine cu tot gardul,cu 30 cm),si el ma ameninta ca daca nu ma linistesc,si nu-i dau si partea de sub gard lui,o sa ceara avocatului sa se aplice legea 115/1938 art.6.
Cel mai recent răspuns: FodorLevente , utilizator 10:38, 21 Aprilie 2016
Decretul lege nr.115 /1938 a fost abrogat prin doua acte normative, in 1996 si in 2011, si nu cred ca mai poate avocatul sa le invoce.
Nu credeti sau e sigur? In ce conditii le poate invoca?
In drept nimic nu este sigur, ca atare nu stiu ce are avocatul respectiv in cap si deci nu se poate emite o parere certa, pe un forum. Stiu, dvs. vreti alba / neagra. Nu se poate. Trebuie vazut dosarul, trebuie vazut pe ce se-ntemeiaza partea, nu putem sa luam o afirmatie a vecinului facuta peste gard si sa o analizam aici. Singurul lucru cert este ca legea-i abrogata, atat. Ok?
Da. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa cred FodorLevente FodorLevente Va scriu exact ce s-a intamplat,si rog raspuns cat mai concret! M-au dat in judecata cu faptul ca am daramat 45 m de gard,si l-am mutat cu un metru spre ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie teren vasile ionel vasile ionel Ce pot face daca vecinul meu si-a inregistrat o lucrare la OCPI peste doua numere topografice cu care nu se invecineaza (eu am nr. top 66a si ma invecinez in ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea sa imi ia din fatada si ma ameninta cu procese Andrei1911 Andrei1911 Buna ziua ! Am cumparat o casa . cu credit bancar actele au fost verificate de banca. Totul ok pana ne-am mutat si un vecin doreste sa ii cedam un metru ... (vezi toată discuția)