avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu stiu ce sa cred
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu stiu ce sa cred

Va scriu exact ce s-a intamplat,si rog raspuns cat mai concret!
M-au dat in judecata cu faptul ca am daramat 45 m de gard,si l-am mutat cu un metru spre vecin. In timpul procesului, au venit si cu altceva,cu faptul ca eu nerecunoscand fapta de furt,si nu ne putem intelege cu gardul,ei cer revenirea la cadastrul vechi ,adica legea 115/1938,art.6,. Terenul dintre cei doi vecini a fost indreptat in "94,impartind egal loturile. Vecinul meu a cumparat acest lot in 2013,a avut metri 2, adecvati, a semnat masuratorile topografului,a inregistrat terenul la cadastru,cu numar nou (inainte era ex.1234,iar numerele noi apar ex.53645),si acum vine si cere dupa cadastrul vechi invochand legea 115/1938. Mai mult,azi au fost topografii alesi de judecator,si au aratat ca nu eu am furat din terenul lor,ci ei au construit gardul cu 30 cm total pe terenul meu. Deasemenea au constatat ,ca in momentul in care s-a indreptat proprietatile( In 94),eu am dobandit 65 mp, iar el numai 45 mp. Dar eu am cumparat acest teren in 2007,si nu am stiut de aceasta indreptare. Am avut cei 650 mp cumparati,si nu m-a interesat restul.Probabil ca ,el fiind inconjurat de terenuri ale statului,iau dat din alt loc cei 20 mp,fiindca si el are ai lui 950 mp.Terenul lui a fost retrocedat in 2008 de la stat proprietarului de drept,iar acesta l-a vandut in 2013 actualului proprietar.Acesta cu ce drept cere sa se revina la vechiul cadastru,acum in 2016,cand eu am facut anumite constructii pe acest tren? Poate sa ceara despagubire pe cei 20 mp care i-au fost luate in 1994 (dar i-au fost date din alt loc),din moment ce el are toata suprafata cumparata in 2013 de 950 mp,a semnat planul CF,si a primit un nou numar cadastral?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:15, 28 Aprilie 2016
Asta va decide instanta, daca are dreptul sa solicite acesti metri sau nu.
Indiferent de opinia de pe acest site, in final dreptatea sta in varful stiloului judecatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 115/1938 FodorLevente FodorLevente Buna ziua ! Am cumparat un teren (de la socrul meu) de 650 mp,in 2007.In vecinatatea mea,era un teren care a fost nationalizat,de 950 mp,si care a fost ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)