avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul vrea sa imi ia din fatada si ma ameninta cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul vrea sa imi ia din fatada si ma ameninta cu procese

Buna ziua !
Am cumparat o casa . cu credit bancar actele au fost verificate de banca.
Totul ok pana ne-am mutat si un vecin doreste sa ii cedam un metru din fatada pentru a-si largi drumul de acces pe langa casa ( pe partea cu mine unde gardul fiind din lemn se poate muta usor ) .

Primul proprietar, care a si decedat de 1 an, avea un teren pe care l-a impartit in 2 parti - casa cu teren de 250 mp si curtea de 900 mp. Vecinul a luat casa care este situata in mijlocul terenul pe care il detine de 250 mp, pe ambele parti ale casei are cate o alee de cate 62 de cm masurat.
Si alta persoana a luat terenul de 900 mp pe care a ridicat casa mea.

Eu am platit un topo pentru ca a vrut sa mute gardul si sa imi ia din fatada. Topograful a masurat si a confirmat granitele actuale. Am cf-ul lui dar si al meu, si toate sunt conform gardului actual.
Ma ameninta cu avocat si procese, si ca va contesta un act de vanzare de acum cativa ani ani, intre timp fiind mai multi proprietari pe terenul lui dar si pe al meu.

Exista o sansa sa ma oblige cineva sa ii cedez ceva?
Ultima modificare: Duminică, 21 Mai 2023
Andrei1911, utilizator
Ce probe legale credeti ca poate avea?
Terenul a fost vandut asa cum este el acum cu masuratori facute la dezmembrare , a avut 3 proprietari inaintea acestui vecin, s-au facut masuratori si acte la fiecare contract de vanzare-cumparare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 115/1938 FodorLevente FodorLevente Buna ziua ! Am cumparat un teren (de la socrul meu) de 650 mp,in 2007.In vecinatatea mea,era un teren care a fost nationalizat,de 950 mp,si care a fost ... (vezi toată discuția)
Cadastrare elafinta elafinta Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)
Intrat pe teren de vanzare freelancer123 freelancer123 Buna. Vecinul e intrat cu o cladire cu aproximativ jumate de metru si cu gardul de sarma cu aprximativ 1m . Terenul cu casa batraneasca e in vanzare am ... (vezi toată discuția)