intre timp am citit si eu mai atent legea. Intradevar celalte aspecte intra in vigoare in 27, asta a intrat deja in vigoare. Trebuie citit cu atentie. Au dreptate. Ei aplica corect legea. Eu nu am inteles.
Mi s - a suspendat permisul pentru 90 de zile in 2019. Am dat in judecata, abia in 2022 ianuarie a fost procesul, si l am pierdut. Intrebarea este ca, azi daca merg la politie sa predau permisul, si ma programez la examen redobandire permis, dupa ce am luat examenul periaoda de 90 de zile se mai reduce la 30 de zile? Am auzit ca s a schimbat legea, si daca iau examenul se reduce la 60 de zile si nu 30. Multumesc
In urma cu 3-4 ani am uitat sa trec o suma de bani in declaratia de avere, ce aveam in momentul respectiv in banca. Avand in vedere ca au trecut atatia ani, pot fi acuzat de fals in declaratii?
Daca in declaratia de avere nu trec si pensia,este fals is declaratii. Dar daca venitul din pensie +salarul trec la salar doar, si nu specific la venituri de pensii ca sa nu se afle ca am pensie, insa la venitul de la salarii am inclus si venitul din pensii este problema? Pot fi tras la raspundere penal?
In 2014 a avut loc o tentativa la inselaciune. Persoanele au fost urmariti penali,nu au recunoscut fapta, iar de anul trecut a inceput procesul. Avand in vedere ca au trecut 5 ani deja ,poate interveni prescriptia?
buna ziua, Citez exact cum scrie in hotarare.
pedeapsa de 1 an si 2 luni inchisoare, pt savarsirea infractiunii de tentativa la inselaciune prevazut de art 32 alin 1 c. pen, raportat la alin 1 c. pen.
In baza art 83 c. pen, amana aplicarea pedepsei inchisorii astfel stabilita, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit in conditiile art 84 c pen, ce urmeaza a se calcula de la data ramenerii definitive a prezentei hotarari.
Am aceasta sentinta. Pot infiinta firma? Trebuie sa prestez si munca in folosul comunitatii si sa ma prezint la centrul de probatiune. Am inteles ca nu este condamnare doar pedeapsa. Si nu sunt decazut din drepturi. Atunci apare sau nu si in cazier?