avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Madriannn

Activitate Madriannn

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma gandesc....am aceleasi drepturi asupra locuintei, as putea sa-mi aduc si eu partenera ca sa iasa balamuc. As prefera totusi sa evit asta si mi se pare de bun simt ca pe scurta perioada a prezentei mele in apartament (in care am dreptul legal sa locuiesc) sa isi ia o camera la hotel sau in alta parte. Sunt foarte intelegator, dar cu limite...
Va inteleg simpatia fata de cazul fostei sotii, probabil aveti experiente similare dar incercati sa imi oferiti un sfat echidistant si corect. Multumesc!
Multumesc pentru raspuns, ei (sau doar el) ar trebui sa plece pe perioada prezentei mele acolo pentru ca s-ar evita o situatie potential conflictuala. Referitor la apartament, nu am alt domiciliu (proprietate) si am inca drepturi asupra acestuia. Pentru ca acolo imi primesc corespondenta, acolo ma cauta politia, armata si fiscul. Pentru ca in eventualitatea in care imi schimb jobul, acolo intentionez sa locuiesc.
Da, nu suntem soti dar in privinta copiilor mei, aceea e locuinta familiei mele.
Sper ca e mai clara situatia.
Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %)
Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in acest an, Feb 2022. Divort amiabil, notar, partaj nefacut pentru ca nu l-am dorit nici unul. Fara a fi informat, si-a adus noul iubit sa locuiasca impreuna in apartamentul bun comun, alaturi de cei doi copii ai nostri. Nu am fost OK dar, intelegand ca respectivul si-a cumparat un apartament pe care il mobileaza, am acceptat oarecum situatia tranzitorie fara alte discutii, cu speranta ca la un moment dat se vor muta impreuna.
Recent, am auzit de la unul dintre copii ca "nu am ce cauta acolo", chestie care imi displace - acolo e domiciliul meu, acolo vreau sa-mi vizitez copiii, acolo am inca lucruri si acolo vreau sa trag peste noapte daca am de lucru la masina sau vreau sa-mi petrec cateva zile libere. In esenta, vreau ca atunci cand ii anunt ca vin "acasa", sa dispara amandoi din peisaj in perioada respectiva.

Ma intereseaza, in eventualitatea in care ii gasesc totusi acasa pe amandoi, sa stiu ce drepturi am in privinta imobilului respectiv si daca lucrurile evolueaza negativ, daca pot cere un ordin de restrictie pentru respectivul.

Deasemenea, o recomandare de avocat (CT) dispus sa ma asiste in acest caz.
Multumesc!
Buna Ziua Comunitate,
In urma unui divort si a consecintelor acestuia, s-au intrerupt orice forme de comunicare cu fosta sotie si cu fiica mea, acum in varsta de 17 ani (a fost decizia lor).
Ma gandesc de ceva vreme cum sa fac astfel incat, in eventualitatea unui deces (accident, boala, etc.), fiica mea sa primeasca o scrisoare cu toate detaliile referitoare la asigurarea mea de viata, conturi bancare, investitii pe platforme de trading, alte date de acces (PIN, parole).
Exista si varianta sa ii predau direct ei un plic sigilat cu rugamintea de a-l deschide doar dupa decesul meu, am oarecum incredere ca nu il va desface inainte dar parca as dori ceva mai sigur.
Ma gandesc deasemenea sa rezolv prin asta si o problema oarecum testamentara, in sensul de a repartiza bunurile si de a fi recunoscuta in sensul asta de o instanta.
Exista vreo practica locala in sensul acesta sau am vazut prea multe filme americane?
Salutari membrilor forumului!
Am nevoie de ceva opinii "avizate" :sorry: pentru cazul urmator, e vorba de iesirea si reintrarea unui autoturism in Romania:
- Masina a fost cumparata (noua) si inregistrata in Romania in 2007;
- A iesit din Romania in 2010 pe rotile proprii (nu tractata, nu container);
- A circulat 3 luni in in spatiu non-EU cu numere romanesti;
- A fost inmatriculata dupa in spatiul non-EU cu numere speciale (inmatriculare temporara, conditionata de permisul de munca si durata rezidentei); autoritatile locale au retinut in custodie cartea de identitate romaneasca;
- Timp de 6 ani a circulat in spatiul non-EU cu permis si talon local dar impozitul a fost platit anual in Romania pentru ca nu am dorit radierea din registrul auto roman;
- E vremea sa ma intorc si am demarat operatiunea de export a autovehicului - voi primi inapoi cartea de identitate si placutele romanesti + 3 zile autorizatie provizorie pe numerele romanesti;
- Oscilez intre a ma intoarce cu ea pe roti (cum a iesit) sau a o trimite cu un container dar hartiile vamale cerute ma cam pun pe ganduri (copii dupa toate actele mele si ale masinii din spatiul non-EU, incluzand acte rezidenta, chirie, utilitati.)
- Masina are in prezent asigurare si verificare tehnica non-EU dar se poate emite si o Carte Verde asociata asigurarii.
- La intrarea in tara masina va avea ITP-ul romanesc expirat, desi cel non-EU ar fi valid (dovada verificare tehnica + sticker dar intr-o limba straina).

Acum...ce am gresit sau la ce probleme sa ma astept pentru fiecare din cele doua variante? (intrare pe roti sau in container).

Multumesc,
M.