avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate Vladimir44

Activitate Vladimir44

Dacă cineva din noi îşi vinde partea, înainte sau după partaj, trebuie s-o vândă unui samsar imobiliar, deci o va vinde la cca 70%, nimănui nu-i convine asta. Nicio bancă nu cred că va oferi mai mult de 80-85% dacă eu voi vinde partea mea. El deja mi-a zis că a apărut o ofertă de 75 000 euro (apartamentul a fost evaluat de un expert ANEVAR la 84 000 fără TVA), cică venită din partea altcuiva, eu sunt sigur că era el. L-am rugat să-mi spună care era suma de bani în mână, nu a vrut să spună suma exactă, nici numele sau telefonul clientului nu mi le-a zis, mi-a zis doar numele agentei imobiliare care nu mi-a răspus la mail când i-am scris. Iar oferta a venit la 3 zile după ce l-am anunţat că doresc partajul, clienţii care cumpără nu vin aşa la comandă. Mi-a zis că clientul respectiv şi-a găsit altceva. Mai demult mi-a vorbit de un prieten de-al lui care taman în perioada asta vrea să-şi cumpere un apartament în centru şi ,,că nu ne permitem să pierdem un astfel de client". E clar că el este prietenul. Eu i-am zis să-i transmită prietenului că mai sunt şi alte apartamente de vânzare pe piaţă. E un om foarte bogat şi ipocrit, rău, viclean, meschin şi genul care te minte în faţă. Eu i-am propus de la bun început să închiriem apartamentul imediat până la vânzare, dar nu a vrut, am pierdut cca 250X12=2750 euro- taxele la stat, vreo 2500 euro + ce am plătit la întreţinere, vreo 3000 euro. Şi el a pierdut dar pe el nu îl interesează, câştigă banii ăştia în 2 săptămâni. Am plătit şi 2 consultaţii la avocată, nu mi-a oferit nicio soluţie salvatoare, a zis că dacă nu mă înţelg trebuie să fac partaj şi gata, apoi închiriez cui vreau (la vremea respectivă nu era de acord nici cu închirierea, apoi a fost de acord). Pe scurt el vroia să mă înşele cu mari sume de bani şi în continuare vrea, eu îl consider bolnav rău după arginţi. Îl va pedepsi Dumnezeu cumva dar nu pot să-l las să-mi transforme viaţa într-un coşmar pe termen lung, deja e un coşmar de un an şi jumătate, de când a murit mătuşa mea.
Br-Andreea a scris:

In primul rand, pentru a putea vinde apartamentul trebuie sa dezbateti succesiunea dupa matusa Dvs. Din cate inteleg eu, nu ati dezbatut inca succesiunea, deci nu aveti nici macar un certificat de mostenitor. Pana cand nu parcurgeti aceasta etapa nu aveti posibilitatea de a vinde.

In al doilea rand, in ceea ce priveste chiria, puteti inchiria si impariti chiria la jumatate, asa nu aveti probleme, fiecare isi primeste partea. Eu nu vad de ce sa va complicati altfel, daca tot exista un acord in acest sens, doar sa va puneti de acord pentru suma ceruta.

In al treilea rand, in ceea ce priveste vanzarea puteti vinde si fara a iesi din indiviziune, iar dupa vanzare impartiti pretul in functie de cotele de mostenire a fiecaruia.


Noi avem certificate de moştenitor. Fratele meu este un potenţial chiriaş/cumpărător dar nu vrea să recunoască acest lucru. În plus este un om foarte bogat (sute de mii de euro cel puţin) care se ocupă şi cu afaceri, inclusiv în domeniul imobiliar. Şi în general este un om meschin şi rău, care vrea să înşele oamenii, a încercat să mă înşele cu mari sume de bani până acum. L-am dat deja în judecată pentru o anumită infracţiune economică şi-l voi mai da în judecată şi pentru tentativă de înşelăciune (a încercat să-mi ofere 100 euro chirie dar ea valorează 240 euro (480 euro întreg apartamentul, avem 1/2 fiecare), există deja un client dispus să ofere acest preţ, urmează să semnăm contractul de închiriere în câteva zile). Problema este ce fac după închiriere (semnăm pe un an) când iar se va amesteca în vânzarea casei.

cazacuioana a scris:

Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, astfel ca , daca nu va intelegeti, faceti un partaj, imobilul se va atribui unuia dintre dvs. in proprietate , nu in folosinta cum propuneti dvs. , iar celalalt va primi o sulta corespunzatoare valorii de 1/2 din imobil, valoare ce va rezulta dintr-un raport de expertiza dispus de instanta. Ori vindeti impreuna si impartiti suma.


Eu acum nu am bani pentru ieşirea din indiviziune, făceam demult chestia asta. Separarea proprietăţii costă vreo 500 euro/persoană pe cale amiabilă la notar şi circa 2000 euro/persoană pe cale judecătorească dacă fratele nu e de acord.

Eu aş fi vrut să nu mai pierd încă vreo 1500 euro (250 euroX6 luni) până vindem casa (cam 6 luni va dura), până acum am pierdut circa 3000 euro (250X 12 luni) din pricina neînţelegerilor.

Este posibil să închiriem unul de la altul până la vânzare? Şi cine stabileşte chiria? Este legal ca cel care îi plăteşte chirie celuilalt legal să subînchirieze tot legal?

Eu şi fratele meu am moştenit un apartament de la o mătuşă, avem fiecare jumătate şi suntem în indiviziune. Dorim să vindem cât mai repede, în mai puţin de 6 luni-9 luni dacă se poate. Dar dorim să şi închiriem până atunci. Problema este că chiriaşii se feresc de angajamente pe perioade aşa scurte. Mă gândesc că ar fi bine ca unuia să i se atribuie apartamentul pe perioadă determinată şi celălalt să-i plătească chirie. Dar cine stabileşte chiria şi cum se face atribuirea? Există o evaluare ANEVAR a apartamentului care include şi o estimare a chiriei la 460 euro (pe lângă o estimare a valorii apartamentului la 84 000 euro). Menţionez că eu şi fratele meu nu ne înţelegem deloc.
Dacă fratele meu face câteva demersuri juridice şi mă pune să plătesc sultă, chirie îmi creează o foarte gravă problemă.
Dacă fac un împrumut la o bancă e posibil să fie şi mai rău pe termen lung.
Încă nu mi-a cerut nimic legal, în scris. Dacă va cere executare silită imobiliară sau mobiliară probabil mama şi cu mătuşa mea nu îi vor mai lăsa moştenire diverse lucruri (case, obiecte, etc) şi va pierde mult mai mult. Eu nu am nimic împotrivă să-i vând unele lucruri pe care le am, problema este că nu acopăr decât în mică măsură suma.
Mulţumesc mult pentru informaţii. Suma depăşeşte 10 000 lei. Deci poate cere executare silită mobiliară şi imobiliară.
Răspuns la discuția aparat de făcut poze
danpopescu2011 a scris:

Dupa zece ani s-a cam prescris dreptul dvs. de a actiona in justitie.


Întrebările mele din postarea iniţială se referă la viitor, cum îl fac să-mi plătească o sumă de bani pe lună pentru folosirea aparatului de acum încolo sau cum îl forţez să-mi cumpere partea mea din acest aparat? Am uitat să spun că i-am spus să mi-l dea şi nu vrea, nici nu mi-a răspuns la întrebare.
Fratele meu m-a rugat acum vreo 10 ani să-i dau lui un aparat de imprimat poze al tatălui meu (era un instrument scump pe vremea aia şi acum cred că e, imprima pe hârtie fotografică poze alb-negru chiar de 50 cm/50 cm) şi i l-am dat, dar nu cadou, ci să-l folosească. Acum avem diverse dispute imobiliare grave şi aş vrea să capăt ceva bani pe aparat (e proprietate comună, suntem doi fraţi, pe mama nu o interesează, tata a murit): fie să cumpere partea mea, fie să-mi plătească o compensaţie financiară dacă vrea să-l folosească în continuare dacă nu-l cumpără. Cum fac să-l oblig să-mi plătească? Şi cine stabileşte cât ar costa aparatul sau folosirea lui lunară, să zicem?
Este foarte probabil ca eu să am de plătit o sultă fratelui meu în următoarea perioadă. Care este limita maximă de plată pe lună pentru o persoană care are un venit de 1200-1500 net? Căci bănuiesc că legea a prevăzut că persoana datoare să poată şi trăi din ceva...