Este foarte probabil ca eu să am de plătit o sultă fratelui meu în următoarea perioadă. Care este limita maximă de plată pe lună pentru o persoană care are un venit de 1200-1500 net? Căci bănuiesc că legea a prevăzut că persoana datoare să poată şi trăi din ceva...
Daca vorbim de o limita a sumelor din salarii si alte venituri periodice aceasta este de pana la o treime[Art.729(1) b)NCPC], dar, nu trebuie sa va bazati prea mult pe aeasta limita,credtiorul poate sa ceara executarea silita mobiliara sau, sa ceara executarea silita a imobilului ptr. care trebuie sa platiti sulta si vanzarea imobilului la licitatie publica recupreand sulta in urma valorificarii imobilului prin vanzare publica.
Despre ce suma e vb ?
Nu puteti plati in rate decat cu acordul fratelui. Daca fratele nu e de acord cu plata in rate si nici instanta nu v-a dat un termen de gratie, se ajunge la executare silita, iar in acest caz, daca suma nu depaseste 10 mii de lei, poprirea va fi de 1/3 din venitul dvs , dar daca depaseste, pe langa poprire, poate fi vb si de executare imobiliara, daca e cazul.
Da poate cere executare silită mobiliară, imobiliară și prin poprire, în același timp toate.
Nimeni nu poate fi obligat să aștepte 100 ani să încaseze sulta. Faceți un împrumut, ca să nu vă fie executate silit imobilele pentru sulta și să nu rămâneți cu nimic.
Încă nu mi-a cerut nimic legal, în scris. Dacă va cere executare silită imobiliară sau mobiliară probabil mama şi cu mătuşa mea nu îi vor mai lăsa moştenire diverse lucruri (case, obiecte, etc) şi va pierde mult mai mult. Eu nu am nimic împotrivă să-i vând unele lucruri pe care le am, problema este că nu acopăr decât în mică măsură suma.