avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se impoziteaza sulta?
Discuție deschisă în Executare silită

Se impoziteaza sulta?

Buna ziua,
am o nelamurire: sulta obtinuta dintr-un partaj de bunuri se impoziteaza? Daca da, cu ce procent? In anii anteriori (din ce am citit pe forum) am inteles ca nu.
In 2012 am terminat partajul si in urma atribuirii bunurilor imobile mi s-a stabilit primirea unei sulte pana la finele anului in 2 transe. Ultima transa a fost platita partial. Din 4000 Eu doar 1000. In 2013 doar 150 Eu din cei 3000 ramasi. Am facut poprire pe salar dar evident dureaza enorm recuperarea (230 lei lunar). Vreau sa fac executarea silita pe imobil, la cadastru a fost incarcat cu ipoteca cu toata sulta (8000 eu) si executorul mi-a spus ca va trebui sa platesc impozit pe venit (16%) la recuperarea sultei. Acum va intreb: pe toata suma, pe ce mai am de recuperat, ce procent si daca i se poate imputa plata impozitului, deoarece din rea credinta s-a ajuns la aceasta masura. Posibilitate avea de plata in termen, dar nu s-a dorit rezolvarea problemei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:26, 1 Mai 2014
:O Nu se plateste impozit.
in anumite situatii se plateste .. conteaza care a fost durata de dezbatere a succesiuni ... si alte aspecte ...am cunoscut o asemenea situatie ... exista o modificare a Codului Fiscal in 2014 .
Si care ar fi acele situatii? Prin poprire am recuperat doar 1610 lei. Stiu ca este o suma minima de 10 000 lei pt executare silita pe imobil sub care nu am scazut inca. Tocmai de aceea intreb: daca vreau sa merg pe executare silita a imobilului trebuie sau pot inceta poprirea pe salar?
Si daca sentinta este irevocabila din 2012, se aplica prevederile Codului Fiscal de anul acesta?
Puteti cere executorului sa ceara incuviintare pt executare imobiliara.
In nicio situatie nu se plateste impozit de 16 % pe venit din sulta.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Asta am sa fac, doar ca voiam sa fiu informata corect

Multumesc mult pentru lamurire.

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Limita maximă de plată pe lună (sulta) Vladimir44 Vladimir44 Este foarte probabil ca eu să am de plătit o sultă fratelui meu în următoarea perioadă. Care este limita maximă de plată pe lună pentru o persoană ... (vezi toată discuția)
Poprire 2012 -poprire 2015 antonia30 antonia30 Buna seara,am nevoie de ajutor intr-o problema,executare silita pentru un contract de credit de consum inceputa in 2012,suma pentru care s-a cerut executarea ... (vezi toată discuția)