avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate Lavinia08

Activitate Lavinia08

In vederea constituirii o societate pe actiuni a efectuat urmatoarele cheltuieli : taxe Reg Com 1000ron, onorar avocat 1500lei, ch cu emisiunea si vanz de actiuni 1400ron. Ch de constituire sunt capitalizate si amortizate in 5 ani.
Cf OMFP 1802/2014 sa se contabilizeze: - recunoasterea ch de constituire si amortizarea lor pe per maxima admisa de omfp 1802/2014
La inceputul exercitiului N intreprinderea ALFA obtine o subventie de 20000 um pt achizitia unui exhipament tehnologic al carui cost este de 50000 um. Durata de utilizare estimata pt acest activ este de 5 ani iar metoda de amortizare este cea liniara. La sfarsitul exercitiului N+2, ALFA este obligata sa ramburseze 80% din subventia primita. Care sunt inregistrarile aferente exercitiului N, N+1 si N+2 conform IAS daca intreprinderea a recunoscut subventia ca venit in avans?
Discuție Expertiza
Expertul contabil este numit într-o cauză penală, în faza de cercetare, într-un dosar aflat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. După întâlnirea organizată de către organul de cercetare cu părţile din dosar şi studierea legislaţiei şi a materialului documentar pus la dispoziţie, expertul constată că nu are toate documentele necesare pentru formularea răspunsurilor la obiectivele expertizei. Care sunt demersurile pe care expertul trebuie să le facă pentru a intra în posesia documentelor necesare?