avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate gogu.g

Activitate gogu.g

Răspuns la discuția RASPUNDERE PATRIMONIALA SPETE
dar in cazul raspunderii patrimoniale a angajatorului, codul muncii spune ca angajatorul raspunde pt prejudiciile materiale produse salariatului, sa zicem plata salariului, dar obligatia de protectie a muncii , daca nu e respectata de angajator, se angajeaza raspunderea ??? intra la raspundere patrimoniala?? in sensul ca angajatorul e obligat la plata daunelor, contravaloarea medicamentelor, suportarea serviciilor medicale in cazul unui accident de munca de exemplu,??
Răspuns la discuția pp plenitudinii de competenta
citeste codul
Art. 340. - Persoanele care au capacitatea deplina de exercitiu al drepturilor pot conveni sa solutioneze pe calea arbitrajului litigiile patrimoniale dintre ele, in afara de acelea care privesc drepturi asupra carora legea nu permite a se face tranzactie.
eu trec si numarul dosarului si sectia la care se judeca si asa ajunge sigur unde trebuie.
am urmatoarea situatie :
am primit de la CEC o adresa de infiintare a popririi pe veniturile unui salariat care se afla in crestere si ingrijire copil, deci cim este suspendat , fapt pentru care nu am de unde sa-i retin, asa ca eu zic sa fac un raspuns catre cec si sa le expunem situatia actuala.
cred ca se aplica CONTRACTUL Nr. 2560 din 29 noiembrie 2006
Contract colectiv de muncă pentru anii 2006 - 2007 la nivel de grupuri de angajatori, societăţi comerciale, staţiuni de cercetare şi producţie, unităţi bugetare, din domeniul agriculturii, alimentaţiei şi tutunului, ..................
cel din 2005-2006 nu mai e valabil.