avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RASPUNDERE PATRIMONIALA SPETE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RASPUNDERE PATRIMONIALA SPETE

dragi colegi,
am nevoie de niste exemple, cazuri reale ce angajeaza raspunderea patrimoniala a salariatilor/
multam,.:">
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:10, 21 Iunie 2007
dar in cazul raspunderii patrimoniale a angajatorului, codul muncii spune ca angajatorul raspunde pt prejudiciile materiale produse salariatului, sa zicem plata salariului, dar obligatia de protectie a muncii , daca nu e respectata de angajator, se angajeaza raspunderea ??? intra la raspundere patrimoniala?? in sensul ca angajatorul e obligat la plata daunelor, contravaloarea medicamentelor, suportarea serviciilor medicale in cazul unui accident de munca de exemplu,??

dar in cazul raspunderii patrimoniale a angajatorului, codul muncii spune ca angajatorul raspunde pt prejudiciile materiale produse salariatului, sa zicem plata salariului, dar obligatia de protectie a muncii , daca nu e respectata de angajator, se angajeaza raspunderea ??? intra la raspundere patrimoniala?? in sensul ca angajatorul e obligat la plata daunelor, contravaloarea medicamentelor, suportarea serviciilor medicale in cazul unui accident de munca de exemplu,??

In cazul unui accident de munca anumite servicii si prestatii se asigura din fondul pentru accidente de munca si boli profesionale. In masura in care daunele nu au fost acoperite integral prin prestatiile asigurarilor sociale de stat, angajatorul raspunde patrimonial, potrivit legii civile, pentru prejudiciile cauzate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm livacos livacos amenda ITM poate fi imputata salariatului? (vezi toată discuția)
Litigiu de munca simonik2011 simonik2011 buna ziua,o persoana are o sentinta definitiva si irevocabila prin care obliga societatea la care a lucrat sa-i plateasca lunar o suma de bani ca daune pentru ... (vezi toată discuția)
Fortat sa-mi dau demisia catalinstanica catalinstanica In iarna am avut un accident de munca , pe care nu l-am raportat,( degetul aratator a fost strivit de un coleg cu stivuitorul),persoana in cauza nu avea ... (vezi toată discuția)