Va rog sa imi spuneti ce este de facut daca administratorul asociatiei de proprietari a facut abuz cu datele de caracter personal (CNP) si a depus declaratie 205 pe un locatar cu venituri (care nu au existat) de peste 3000 Lei, pentru care ANAF a emis decizie de impundere de 168 Lei. S-a depus contestatie si a fost respinsa contestatia.
ANAF a emis o decizie de impunere pe numele mamei, spunand a avut venituri de 250 lei un an intreg.
Acest venit nu a existat niciodata dar ANAF cere sa platim 168 lei.
Cum se poate contesta aceasta decizie? Ce e de facut?
"Mama mea este vaduva veteran de razboi din septembrie 2008.
In mai 2016 a primit decizie de impunere reprezentand impozite si taxe locale, plus obligatii fiscale accesorii incepand cu anul 2010.
Impotriva acestor acte s- a formulat contestatie in termen legal, invocand faptul ca obligatiile fiscale principale nu au fost cunoscute pana la data de 23.05.2016.
S-a mai invocat si imlinirea termenului de prescriptie avand in vedere ca tatal meu a decedat in septembrie 2008, iar in acesti ani (peste sapte ani si jumatate) organul fiscal nu a instiintat o pe mama nicio data privind ridicatea scutirii pentru partea de proprietate de 50% al sotului decedat.Mentionez,ca succesiunea inca nu a fost dezbatuta pentu cota de1/2,in schimb mama are testament de uzufruct viager.
Contestatia a fost respinsa in luna noiembrie 2016.
As dori sa stiu daca organul fiscal a procedat corect sau nu, daca mai are rost atacarea acestei Decizii in baza Legii 554/2005 -Legea contenciosului administrativ.
Daca trebuie sa plateasca o suma mare de bani retroactiv, macar sa fie impacata ca totul e legal."
Mama mea este vaduva veteran de razboi din septembrie 2008.In luna mai anul curent(2016) a primit decizie de impunere reprezentand impozite si taxe locale, plus obligatii fiscale accesorii incepand cu anul 2010.Impotriva acestor acte s- a formulat contestatie in termen legal, invocand faptul ca obligatiile fiscale principale nu au fost cunoscute pana la data de 23.05.2016.S -a mai invocat si imlinirea termenului de prescriptie avand in vedere ca tatal meu a decedat in septembrie 2008, iar in acesti ani(peste sapte ani si jumatate) organul fiscal nu a instiintat o pe mama nicio data privind ridicatea scutirii pentru partea de proprietate de 50% al sotului decedat.Mentionez,ca succesiunea inca nu a fost dezbatuta pentu cota de1/2,in schimb mama are testament de uzufruct viager.Contestatia a fost respinsa in luna noiembrie2016
As dori sa stiu daca organul fiscal a procedat corect sau nu,daca mai are rost atacarea acestei Decizii in baza Legii 554/2005 -Legea contenciosului administrativ.Daca trebuie sa plateasca o suma mare de bani retroactiv, macar sa fie impacata ca totul e legal.
Avem contract cu PFA-ul.
Comanda a fost facuta cu prezenta executantului la fata locului.
A facut cateva masuratori, o schita sumara, parea ok la prima vedere, dar problemele de design au iesit la suprafata doar dupa ce a fost gata.
Am dat un avans, apoi dupa 30 zile a venit cu mobila.
Din pacate am platit suma integrala deja. Omul a plecat, am ramas cu instalatorul.
Apoi au inceput sa apara problemele.
Am facut mobila de bucatarie cu un PFA la recomandarea cuiva.
Inainte sa vina executantul cu mobila am sesizat ca conform masuratorilor plita cu gaz ajunge in imediata apropiere la 3 prize. Am vorbit cu executantul si l-am adus sa verifice planul si masuratorile. M-a linistit ca totul e bine. Cand a venit cu mobila, am avut dreptate, omul nu a masurat bine, era exact asa cum m-am temut ca va fi.
Partea proasta e ca dupa ce a asamblat mobila , pe jumatate resemnat, am achitat banii.
Sunt foarte multe nereguli pe care le-am constatat abia dupa ce a plecat, l-am sunat dupa 15 minute, nu a raspuns la telefon.
Azi am vorbit la telefon cu executantul, el nu isi asuma greselile de design la mobila. Am reusit sa il conving totusi sa vina si sa gasim solutii la probleme. Vedea-o-asi si pe asta.
Va rog sa imi spuneti ce putem face ca sa recuperam banii sau sa obligam executantul sa refaca lucrarea pe cheltuiala lui...
Printre nereguli :
1. Nu s-a respectat normativul I7-2011 privind distranta minima permisa intre prize si plita. Distanta e de aproximativ 20 cm.
2. Nu s-a tinut cont de priza centralei termice, fapt ce a dus la decuparea mobilei intr-un mod inestetic.
Se putea evita facand masuratori corecte si facand dulapul de la centrala termica cu 10 cm mai lata in asa fel sa acopere priza.
3. Chiuveta a fost lasata nemontata cu buna stiinta dupa ce am atras atentia ca trebuie fixata. Chiuveta Pyramis ET78 L.
Clemele din pachet nu au fost proiectate pentru un blat atat de gros. Deci chiuveta nu este potrivita pentru aceasta lucrare.
Executantul trebuia sa faca cercetari inainte sa propuna si sa vanda o chuiveta incompatibila cu lucrarea.
Materialul, tabla, din care este facuta chiuveta este foarte subtire, se misca/rezoneaza toata bateria iar cu timpul se va deforma.
4.!!! Corpul de mobila superior nu este orizontala. Decalajul intre stanga si dreapta este de 2 cm!
5.!!! Executantul lucrarii a deteriorat instalatia electrica (cu bormasina) si a lasat in cheltuiala clientului rezolvarea problemei.
5.1. Conductorii fiind afectati, nu vor mai face fata curentului de 14A consumat de cuptor datorita sectionarii partiale a conductorului.
5.2. Conductorii avand o portiune fara izolatie sunt expuse coroziunii
5.3. Fiind vorba de curent de consum foarte mare, exista riscul de scurtcircut datorita umezelii din aer
6. Executantul lucrarii nu a lipit plita de blat, a lasat pe seama clientului. Nu a asteptat ca instalatorul sa racordeze gazul (a durat 10 minute racordarea)
7. Executantul lucrarii nu a eliberat chitanta pentru banii incasati
8. Executantul lucrarii nu a dat garantie la produsele electrocasnice vandute
9. !!! Masina de spalat (slim) care e acum incorporata in mobila este in spate la 2 usi sub blat. Nu se poate accesa sertarul cu detergent din cauza blatului care acopera sertarul chiar si in pozitia deschis