Ganditi-va ca sunt persoane incadrate in grad de handica grav...dar au performente sportive. sunt sportivi paralimpici si probabil pot face lucruri mai grele decat un sportiv de performanta fara handicap. Sa nu-mi spuneti ca un detectiv poate pune probe ca acel sportiv este incadrat nejustificat intr-un grad de handicap...Handicapul nu este o piedica in a desfasura orice activitate, indiferent cat de dificila poate fi.
Or fi indeplinite conditiile actiunii civile, dar nu pe partea cu anulatul certificatului de handicap al personei respective.
Plangerea penala pentru fals puteti sa o faceti medicilor specialisti, insa sansele sun zero. Procurorul nu are capacitatea de a anula diagnosticul pus de medicul specialist, pentru ca procurorul nu este medic. Va atentionez ca certificatul de handicap este confidential si nu aveti voie sa aveti acces la el sau sa dispuneti de el pentru a crea o situatie juridica persoanei respective.
dumneavoastra nu aveti interes sa anulati acest certificat de handicap. si nu ma refer la interesul dumneavoastra subiectiv, ci interesul prevazut de codul de procedura civila:
Art. 33. Interesul de a acţiona
Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual. Cu toate acestea, chiar dacă interesul nu este născut şi actual, se poate formula o cerere cu scopul de a preveni încălcarea unui drept subiectiv ameninţat sau pentru a preîntâmpina producerea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara.
Niciun judecator nu poate contesta afectiunea fizica/psihica a unei persoane stabilita de catre specialist: medicul.
Procesul dumneavoastra va fi respins ca fiind prescris sau lipsit de interes, cel putin cererea pe care ati formulat-o cu anularea certificatului de handicap.
Nu aveti interesul legitim sa cereti anularea acestui act intrucat in primul rand interesul nu este personal. Nu dumneavoastra ati fost incadrata in grad de handicap, ci persoana respectiva. Daca persoana respectiva nu doreste contestarea acestui certificat, desi se afla in acest drept, cum puteti dumneavostra sa contestati in locul ei?
Procesul pe care l-ati facut poate fi si un abuz de drept.
persoanele cu handicap, chiar si grav, au dreptul sa desfasoare orice activitate. nimic nu ii impiedica sa munceasca chiar daca au handicap.
de asemenea nu aveti cum sa anulati dumneavoastra decizia comisiei de incadrare in handicap a unei persoane pentru ca, o data este prescris dreptul de a actiona in instanta, si chiar daca era in termen, sunteti in lipsa de interes. tot odata detectivii nu au capacitatea de a evalua persoana incadrata in grad de handicap cu niciun raport sau alte probe, niciodata, nicaieri.
in conculzei nici dumneavostra si nici detectivii nu sunteti in masura sa hotarati daca persoana respectiva se incadreaza sau nu in grad de handicap, ci numai comisia medicala.
Grav este ca incalcati viata privata a persoanei respectiva cu acesti detectivi. va este interzis prin lege sa urmariti persoana respectiva, care va poate face plangere penala.
Din fericire sintagma "nu este supusa niciunei cai de atac" a fost atacata la Curtea Constitutionala.
In noul cod de procedura civila exista articolul 493 alin. (5) cu sintagma "decizia (...) nu ese supusa niciunei cai de atac", adica nici revizuirii si nici contestatiei in anulare.
Daca se dovedeste ca decizia pronuntata de ICCJ intra sub incidenta art. 508 alin. (10) si alin. (11) (Curtea Europeana a Drepturilor Omului sau Curtea Constitutionala arata ca decizia pronuntata de ICCJ este bazata pe temeiuri de drept neconstitutionale) mai pot supune reviziurii hotararea pronuntata in temeiul art. 493 alin. (5) din ncpc?
va multumesc pentru raspuns. asta inseamna ca este supusa recursului si nu mai poate fi pus in discutie art. 483 alin. (2) din ncpc?
daca se poate un raspuns, va rog. stie cineva, are experienta?: o hotarare de renuntare (renuntarea la unul din drepturi s-a facut in calea de ataca a apelului) data in apel conflicte de munca poate fi atacata cu recurs conform art. 410 din NCPC?
buna dimineata.
hotararea ce are ca obiect un conflict de munca pronuntata in temeiul art. 408 NCPC, cand renuntarea s-a facut in calea de atac a apelului, poate fi supusa recursului in temeiul art. 410 din ncpc?
va multumesc.
Dar cand ma voi prezenta in fata Curtii COnstitutionale sa-mi sustin cererea le pot dezvolta?