avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate nelutzu121

Activitate nelutzu121

Poate va parea ciudat ca "dezgrop" un topic in care ultimul mesaj a fost lasat acum 6 ani dar as vrea sa stiu daca ar cineva idee unde se pot face acele cursuri pt a obtine diploma de autopsier. La INML "Mina Minovici" am inteles ca nu se mai organizeaza astfel de cursuri.
Răspuns la discuția Cum aflu daca sunt urmarit penal?
As aprecia un raspuns. Nu stie nimeni? Ofer "aplauda" sau orice se poate
Nu am primit nici o citatie dar daca s-a sesizat din oficiu politia pt. o "infractiune" as vrea sa aflu pt. a consulta un avocat. Cum pot sa fiu sigur ca nu sunt judecat/urmarit penal? Poate ca nu mi-au putut trimite o citatie dar ma judeca... Nu vreau sa ma trezesc ca ma cauta atunci cand ma astept mai putin. "Infractiunea" consta intr-o altercatie cu o persoana care si-a retras plangerea. Au trecut mai bine de 3 saptamani de atunci. Credeti ca daca s-ar fi sesizat din oficiu as fi primit pana acum o avertizare sau m-ar fi vizitat?
Nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebarea asta? Va rog frumos!
Multumesc! O singura intrebare as mai avea - Trebuie sa mergem amandoi sa declaram sau poate merge doar persoana vatamata? Eu nu am declarat absolut nimic dupa acel incident, nu am semnat nimic
Va rog foarte mult sa imi raspundeti la aceasta intrebare. Voi acorda "aplauda" sau "recomanda". Daca o persoana cu care am avut o altercatie a dat declaratie la politie ca a fost agresata si apoi a revenit si a declarat verbal ca nu doreste sa fiu urmarit penal, politia/instanta de judecata poate sa ma urmareasca penal? Ce trebuie acea persoana sa faca, ce acte trebuie sa semneze ca ei sa nu ma judece/ sa nu se sesizeze din oficiu?
Deci inteleg ca poate sa ma forteze sa ajung la un medic psihiatru, fara consimtamant? Are acest drept vreun membru al familiei daca eu nu locuiesc in aceeasi casa cu el? Mi se pare un abuz enorm sa poata face asa ceva. Ma gandesc ca ar trebui sa fie si persoana care are asemenea cerere supusa la un examen/control.
Daca eu nu sunt de acord si nu i-am cauzat nici o problema poate o persoana din familia mea sa ma interneze intr-un spital pt. oameni cu boli mintale? Daca da, as dori sa stiu prin ce proceduri. Mentionez ca sunt major. Va multumesc anticipat!
Cum pot afla daca s-a ajuns acolo? Multumesc frumos! Politistii mi-au informat familia ca fapta coincidea cu art. 193 si art. 199. In ele scrie (citez) "Impacarea inlatura raspunderea penala". De aceea mi-ar veni greu sa cred ca pot fi judecat pentru asemenea incident.